Tedi Lušetić nije dobio potrebnu većinu Skupštine da postane ravnatelj Komedije

Tek iz šestog pokušaja, završila je 34. sjednica zagrebačke Gradske skupštine te je poslijepodne počela nova, 35. tematska sjednica o potresu u Zagrebu

Josip Regović/PIXSELL

Na 34. sjednici većinom glasova gradskih zastupnika nije prošao prijedlog Kazališnog vijeća Zagrebačkog gradskog kazališta “Komedija” da se za novog ravnatelja tog kazališta imenuje Tedi Lušetić, akademski muzičar klarinetist i profesor klarineta, s 1. srpnjem na četiri godine. Za taj prijedlog su gradski zastupnici HDZ-a glasali suzdržano, a oporbeni su bili protiv.

Gradska skupština prihvatila je prijedlog Upravnog vijeća Centra za kulturu i film Augusta Cesarca te je za ravnateljicu tog Centra imenovala Maju Jurić Ivoš, stručnu specijalisticu komunikacijskog menadžmenta, s 20. lipnja, na četiri godine.

Na dnevnom redu tematske, 35. sjednice su dvije točke koje je predložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Riječ je o izvješću o poduzetim aktivnostima Grada Zagreba u pomoći građanima i pravnim subjektima, te saniranju šteta nastalih na imovini od prirodne nepogode – potresa te prijedlogu zaključka o pomoći građanima Grada Zagreba kroz dodjelu novčane pomoći ili subvenciju kamata na kredite za obnovu nekretnina oštećenih u potresu.