Suradnja SPAR-a s novih 60 malih domaćih poljoprivrednih proizvođača

SPAR je do sada ostvario suradnju s novih 60 domaćih poljoprivrednih proizvođača i OPG-ova koji zbog izvanredne situacije epidemije koronavirusa, više ne mogu svoje proizvode prodavati na tržnicama

SPAR je do sada ostvario suradnju s novih 60 domaćih poljoprivrednih proizvođača i OPG-ova koji zbog izvanredne situacije epidemije koronavirusa, više ne mogu svoje proizvode prodavati na tržnicama, priopćeno je u subotu iz te trgovačke tvrtke.

-U prvih nekoliko dana od malih proizvođača i OPG-ova otkupili smo salate, pakirane rajčice, poriluka, blitve, peršina, špinata, matovilca i rikule te im osigurali plasman na police SPAR i INTERSPAR trgovina. Preko distributera Osatine otkupljujemo i mladi luk od OPG-a Maršić Ivana, OPG-a Špiranec Mladen, OPG-a Rasinec Ana, OPG-a Vedriš Ivica i OPG-a Veličan Damir. Uz to, neki proizvodi će se prodavati pod našom robnom markom Vrtovi Hrvatske, kao što su grah od OPG-a Balog, jabuke OPG-a Vesna Bašić, češnjak OPG-a Raos-Vrgorac te cvjetača i brokula tvrtke Tilzit- navodi se u priopćenju.

Ističu da time proširuju svoju suradnju s velikim brojem svojih postojećih domaćih dobavljača, a velik broj njih nalazi se pod markom ‘Vrtovi Hrvatske’. Još jednom pozivaju hrvatske male proizvođače voća i povrća koji više ne mogu plasirati svoje proizvode na tržnice, da se jave izravno na broj SPAR centrale 01 2410 900.

-Svi koji nisu u mogućnosti sami pakirati i isporučiti proizvode mogu kontaktirati distributere Marinadu, Fragariju i Osatinu koji će im u tome pomoći- dodaje se u priopćenju.