SUBOTA U DUGOM SELU: Obrano grožđe u gradskom vinogradu, građani zasukali rukave i čistili smeće

Prva jesenska subota prošla je uz zanimljiva događanja u Dugom Selo
Resizer_16325729110843 Borivoj Zimonja/Zabavni radio

Prva jesenska subota prošla je uz zanimljiva događanja u Dugom Selo, javlja Zabavni radio. Počelo je već u 8 ujutro Zelenom čistkom, u kojoj su Udruga umirovljenika i Sindikat umirovljenika, uz druge sudionike krenuli u čišćenje grada.

Borivoj Zimonja/Zabavni radio

Pročelnika Maria Vinka zatekli smo uz prugu, gdje je uvijek najviše smeća.

-Pozivam građane da svatko počisti ispred svoje kuće, i tako se simbolički uključi u akciju čišćenja okoliša– rekao je Vinko.

Nastavilo se dodjelom nagrada vinarima s 27. ocjenjivanja vina udruge Terra Sancti Martini. Ocijenjeno je više od 80 uzoraka a dodijeljeno čak 17 zlata, rekao je Boris Mahač. Najviše, čak 8 zlatnih vina ima Miro Škrlec, no za dlaku mu je izbjegla šampionska titula.

Borivoj Zimonja/Zabavni radio

Šampion izložbe je Sauvignon Zdenka Pukeca. Najvrijednije nagrade predao je gradonačelnik Nenad Panian i zahvalio članovima udruge što brinu o gradskom vinogradu. Nakon kratkog programa KUD-a Preporod, krenulo se u ovogodišnju berbu. Grožđa je manje, ali bi vino moglo biti kvalitetnije, saznali smo od berača, članova udruge vinara i vinogradara.

Berba još nije završila, a iz Perivoja grofa Draškovića krenula je prva od dvije današnje povijesne šetnje dugoselskim krajem u sklopu projekta KulTura Turističke zajednice grada. Odaziv iznad očekivanja, a vodiči u povijesnim nošnjama na specifičan i zabavan način sudionike upoznaju s detaljima iz povijesti grada.

Borivoj Zimonja/Zabavni radio

Događanja
Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Zagrebačka županija