Studenti Učiteljskog fakulteta daju besplatnu online pomoć

Roditelji učenika od 1. do 4. razreda za pomoć u učenju mogu se javiti putem Facebook i Instagram profila projekta "Zadaću napiši, jedinicu izbriši" ili na mail [email protected]
58374207_668102373609335_2987193704768339968_o

Studenti Učiteljskog fakulteta organiziraju online pomoć tako što učenicima od prvog do četvrtog razreda daju besplatne tjedne instrukcije putem online platformi, priopćeno je na koronavirus.hr.

U sklopu akcije “Online zadaću napiši, jedinicu izbriši” budući učitelji pomažu učenicima kojima praćenje TV-a predstavlja prepreku u usvajanju nastavnog sadržaja, kako bi lakše savladali nastavu koja je zbog opasnosti od širenja koronavirusa obustavljena u školama.

Projekt u kojem sudjeluje 25 studenata volontera Učiteljskog fakulteta, izrastao je iz projekta “Zadaću napiši, jedinicu izbriši”, koji je pokrenut povodom obilježavanja 100. obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u studenome prošle godine.

Pomoć se realizira putem dviju platformi. Skype služi za komunikaciju s učenicima i njihovim roditeljima, dok putem aplikacije Edmodo učenici dobivaju radne materijale. Svi nastavni materijali prate Predmetni kurikulum koji se emitira u tv programu HRT-a.

Roditelji se za pomoć u učenju mogu javiti putem FacebookInstagram profila projekta ili na mail [email protected], dodaje se u priopćenju.

Hrvatska
Koronavirus