Stranka rada i solidarnosti pozvala Tomaševića da poništi odluku o mjeri roditelj odgojitelj

Tvrde da novaca za nastavak mjere za njene korisnike ima

Patrik Macek/PIXSELL

Rješenje Visokog upravnog suda kojim se onemogućuje obustava mjere roditelj odgojitelj od 1. svibnja očekivano je, priopćila je Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i zatražila od zagrebačkoga gradonačelnika Tomislava Tomaševića da poništi tu odluku.

Dogodilo se ono što smo kao Klub gradskih zastupnika Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti u veljači zatražili na sjednici Gradske skupštine – da se izmjena odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja stavi izvan snage, stoji u priopćenju.

– Čvrsto stojimo uz korisnike mjere roditelj odgojitelj i vjerujemo da će Visoki upravni sud odluku o ukidanju mjere roditelj odgojitelj proglasiti nezakonitom i time okončati tešku situaciju u koju je zagrebačka vlast na čelu s Tomaševićem dovela 5800 korisnika mjere i još preko 20.000 članova njihovih obitelji, poručuje stranka.

Napominju da ne osporavaju pravo gradonačelnika da ukine mjeru za buduće korisnike, iako drže da ni ta odluka nije dobra jer suspendira dobar način na koji lokalna zajednica može dati doprinos izlasku iz teške demografske situacije.

Novaca za nastavak mjere za njene korisnike ima, a Klub Stranke rada i solidarnosti predložio je izvor financijskih sredstava za nastavak mjere roditelj odgojitelj prigodom rasprave o prijedlogu proračuna za 2022. godinu. Zato pozivaju Tomaševića da sljedećoj sjednici Gradske skupštine predloži poništenje izmjene odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja.