Stepančić zbog ozljede propušta kvalifikacije u Francuskoj, umjesto njega Šime Ivić

Stepančić se nada da će biti spreman za nastup u Tokiju

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Stepančić doista nema sreće s ozljedama te će nakon propuštenog Svjetskog prvenstva u Egiptu morati propustiti i nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju, koji je na rasporedu od 12. do 14. ožujka u Francuskoj.

Stepančić se prošlog tjedna vratio na teren i u dresu MOL-Pick Szegeda odigrao prve minute u Ligi prvaka, ali je doživio novu ozljedu. Radi se o stres frakturi petne kosti, a ne o ozljedi Ahilove tetive na što se inicijalno sumnjalo. Liječnici su nesretnom hrvatskom reprezentativcu preporučili šest do osam tjedana mirovanja i terapije.

– Veselio sam se da ću nakon propuštenog Svjetskog prvenstva napokon biti s dečkima i da ćemo zajedno slaviti prolazak kvalifikacija za Olimpijske igre, ali takav je sport. Oni će slaviti u Montpellieru, a ja ispred malih ekrana, optimističan je 30-godišnji rukometaš koji se nada da će biti spreman za nastup u Tokiju.

Umjesto Stepančića, izbornik hrvatske muške reprezentacije Hrvoje Horvat odlučio je pozvati 27-godišnjeg rukometaša njemačkog Erlangena Šimu Ivića koji je odradio kompletne pripreme za Svjetsko prvenstvo, ali ga Lino Červar nije vodio u Egipat.