Sportske novosti Grada Zagreba i ZG županije

Rukometašice Rugvice u posljednjem ovogodišnjem domaćem susretu doživjele su poraz. Rezultatom 32:29 slavila je druga ekipa Samobora, koja je iskoristila sve ono što su im domaće igračice ponudile.

Bila je to utakmica prepuna preokreta, u kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu.Iako je iskustvo bilo na strani Rugvice, brža i poletnija ekipa Samobora iskoristila je brojne promašene zicere domaće ekipe i na kraju osvojila dva boda. Najviše problema domaćoj je ekipi zadala Maja Božić koja je susret završila s osam zgoditaka.

U posljednjem kolu koje se igra danas rukometašice Rugvice očekuje gostovanje u Sesvetama kod druge ekipe Sesveta Agroproteinke.

3. HRL SREDIŠTE, 25. KOLO
ŽRK RUGVICA – ŽRK SAMOBOR II 29:32 (16:15)
ŽRK RUGVICA: Jukić, Budim 2, Kirin 12, Jakšić, Ceren Kovačević, Ivanda, Hlupić, Sikra, Kampić 3, Remenar 8, Jelenić, Obrstar 4. TRENERICA: Andrea Mikulić
ŽRK SAMOBOR II: Haramina 2, Radek 4, Vapnar 6, Belanić 3, Kupres, Katanec 4, Karasman, Božić 8, Matijaščić 3. Kovač 2. TRENER: Darijo Gaća

Objavljeno u Sport

Ovogodišnja svečanost obilježavanja Dana Europe u Zagrebačkoj županiji održat će se u srijedu, 9. svibnja u Jastrebarskom. Program obilježavanja odvijat će se pod sloganom „Ponosan na kulturnu baštinu“, a niz događanja posjetitelje očekuje u Perivoju dvorca Erdödy.

Kroz šetnicu u Perivoju šetat će povijesne osobe iz javnog života, u zgradi Žitnice bit će postavljena tradicionalna „Cvetkovačka iža“ i predstavljen način života iz prethodnih vremena, a u amfiteatru će nastupiti Vitezovi zelingradski i Kuburaška udruga „Okić“.

Zabavni program odvijat će se na centralnoj pozornici u Perivoju uz nastup kulturno umjetničkih društava i predstavljanje narodnih nošnji s područja Zagrebačke županije, te koncert Mie Dimšić, jedne od najpopularnijih mladih pjevačica i kantautorica.

Više informacija o Danu Europe u Zagrebačkoj županiji možete doznati OVDJE.

Objavljeno u Zagrebačka županija

Povodom obilježavanje blagdana Svetog Florijana Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice održala je veliku smotru vatrogasaca i vatrogasne opreme kojom raspolaže Zajednica. Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice danas okuplja 29 DVD-ova i Javnu vatrogasnu postrojbu s preko 2 700 vatrogasaca.

U današnjem ešalonu bilo je gotovo 500 vatrogasaca koji su prošli Zagrebačkom ulicom do Pučkog otvorenog učilišta gdje je održano svečano postrojavanje svih generacija goričkih vatrogasaca.

-Ovo su ljudi koji 24 sata brinu za vašu sigurnost. Možda ih nekad ne vidite i mislite kako su negdje na nekoj fešti. No, oni brinu i vode brigu o vašoj sigurnosti 24 sata na dan. Zahvaljujem vam se na tome- rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice Borislav Turan.

Mjesec svibanj mjesec je zaštite od požara, a to je ujedno i mjesec u kojem vatrogasci obilježavaju svog zaštitnika, Svetog Florijana.

-To nam je prilika da kroz ovakve smotre sugrađanima prezentiramo masovnost našeg članstva i opremu koju posjedujemo. S obzirom na tu da imamo tradiciju vatrogastva veću od 140 godina to nas obavezuje da i dalje educiramo i osposobljavamo naše članstvo i kontinuirano vršimo nabavku nove opreme- istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Dalibor Mrakovčić.

Svoje zadovoljstvo s vatrogascima je podijelio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

-Vi vatrogasci, kroz cijelu godinu pokazujete svoju hrabrost, požrtvovnost, humanost i uvijek ste tu kada se naši sugrađani nađu u nevolji. Kada vidim ovu mladost ovdje, za vatrogastvo u Velikoj Gorici ne treba brinuti- kazao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Objavljeno u Velika Gorica

Povodom obilježavanja Dana vatrogasaca, pripadnici Počasne postrojbe Vatrogasne zajednice Grada Zagreba izveli su na platou s južne strane crkve Sv. Marka prigodni program s violončelisticom Anom Rucner i puhačkim orkestrom DVD-a Kašina.

Kako je bilo pogledajte u VIDEU.

 

Objavljeno u Grad Zagreb

U Saint-Quentinu, gdje ovih dana boravi dugoselska delegacija predvođena gradonačelnikom Nenadom Panianom, jučer je potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji Grada Dugog Sela i Aglomeracijske zajednice Saint-Quentinois, čemu je prethodila odluka Gradskog vijeća. Potpise na ugovor stavili su gradonačelnik Nenad Panian i izaslanik predsjednika Aglomeracijske zajednice Saint-Quentionois Xaviera Bertranda i aglomeracijski savjetnik za turizam i međunarodne odnose Alexis Grandin.

Potpisivanju je prisustvovao i veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Filip Vučak, predstavnici domaćina, zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić, predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, vijećnici Vedrana Dragičević i Stjepan Štefinovec, direktor Sportskog centra Miroslav Škrlec, predstavnik Udruge pčelara „Maslačak“ Tomica Melić, profesori i učenici Glazbene škole Dugo Selo.

Ovim činom nastavljena je suradnja započeta još 2007. godine za vrijeme gradonačelnika Borisa Mahač, a uspješno je nastavljena i za vrijeme mandata gradonačelnika Vlade Kruhaka i Stipe Velića, čijim je stopama krenuo i aktualni gradonačelnik Nenad Panian koji je potpisao novi Sporazum o prijateljstvu dviju zajednica koje će nastaviti s razmjenom iskustava i znanja.

Objavljeno u Dugo Selo

Povodom nadolazećih Dana Općine Dubrava koji se obilježavaju od 6. do 10. lipnja uz bogat sportski te kulturno-umjetnički program, Općina se pobrinula da večernji sati proteknu uz koncerte poznatih imena.

U petak, 8. lipnja pred Dubravke i Dubravce izaći će Učiteljice, kojima je predgrupa Sara Elena Menkovska uz pratnju Piccadilly show banda. Subota kada će se odvijati i glavnina programa nastupit će Miroslav Škoro, prije kojeg će na pozornicu izaći Štefanjska zvona. Za kraj ovogodišnjih Dana općine, u nedjelju 10. lipnja zasvirat će Druga dimenzija.

Kako su nam rekli organizatori, ovogodišnja proslava trebala bi biti na višem nivou nego prethodnih godina, pa upravo zbog toga želi se prirediti spektakl, koji bi trebao ponuditi za svakog ponešto.

Objavljeno u Događanja

Zbog radova na uređenju kolnika u zoni raskrižja Bolničke, Gospodske i Žagarove ulice, od subote, 5. svibnja, od 8 sati, do ranih jutarnjih sati ponedjeljka, 7. svibnja, autobusi linija 121 Črnomerec – Karažnik – Gajnice, 124 Črnomerec – Gornji Stenjevec i 130 Črnomerec–Borčec zaobilazit će zonu radova.

S terminala Črnomerec, autobusi linija 121 i 130 vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Ilice i Vrapčanske, nastaviti Ilicom, skrenuti desno u Vrapčansku i voziti do raskrižja Bolničke i Gospodske ulice, skrenuti lijevo u Gospodsku, desno na Aleju Bolonje, desno u Medpotoke te lijevo u Karažnik otkuda nastavljaju uobičajenom trasom.

Autobusi linije 124 vozit će s terminala Črnomerec uobičajenom trasom do Gospodske ulice, nastaviti Alejom Bolonje, skrenuti desno u Medpotoke, lijevo u Karažnik i nastaviti uobičajenom trasom.

Pri povratku, autobusi linije 121 kretat će s polaznog stajališta kod Parka 101. brigade, skrenuti desno u Ulicu Medpotoki, lijevo na Aleju Bolonje i nastaviti do terminala Črnomerec.
Autobusi linija 124 i 130 prometovat će uobičajenom trasom do Ulice Karažnik, skrenuti desno u Ulicu Medpotoki te lijevo na Aleju Bolonje kojom voze do terminala Črnomerec.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta na Aleji Bolonje.
 
Od subote, 5. svibnja od 6 sati, do ranih jutarnjih sati ponedjeljka, 7. svibnja, zbog radova koji uvjetuju zabranu prometa ulicom Donji Jarek (do Stubičke ulice), autobusi linija 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica - Gornja Bistra) prometovat će razdvojeno.

Autobusi će s Črnomerca voziti uobičajenom trasom do privremenog krajnjeg stajališta Jarek, (zapadno stajalište u smjeru Zaprešića). Ulaz putnika obavljat će se na autobusnom stajalištu Jarek, na južnom dijelu kolnika u smjeru Črnomerca.

Iz Gornje Bistre, autobusi će voziti uobičajenom trasom do raskrižja Stubičke ulice i Donjeg Jarka, gdje će biti uspostavljen privremeno krajnje stajalište. Polazno stajalište za putnike u smjeru Gornje Bistre bit će autobusno stajalište Pintarićeva.

U primjeni će biti prilagođeni vozni red.
 
Autobusno stajalište Dubravica (Gajnice) u smjeru Črnomerca, na trasi autobusnih linija 120, 123, 131, 172, 176 i 177, zbog radova neće biti u funkciji od subote, 5. svibnja, od 10 sati, do ponedjeljka, 7. svibnja, do 4 sata.
 
Zbog radova koji uvjetuju zatvaranje Žagarove ulice, u nedjelju, 6. svibnja, od 7 do 18 sati, autobusna linija 142 Vrapčanska aleja - Jačkovina - Vrapčanska aleja prometovat će izmijenjenom trasom kako slijedi: Vrapčanska aleja – Jačkovina – uobičajenom trasom do raskrižja Ulice Branimira Gušića i Bolničke ceste – desno Bolnička cesta - lijevo Ulica Majke Terezije - desno Vrapčanska aleja.

Autobusi linije 142 neće koristiti stajalište Vrapčanska u Vrapčanskoj ulici.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zbog potrebe izvođenja radova izgradnje priključka odvodnje Ulica Vladimira Nazora ispred kućnog broja 23, sutra od 7,00 sati do 18,00 sati bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će: V. Nazora – Tuškanac – Streljačka – Ilica – Britanski trg – V. Nazora. 


Objavljeno u Grad Zagreb
Subota, 05 Svibanj 2018 06:05

Kroz Žagarovu ulicu sutra obilazno

Zbog potrebe izvođenja radova izgradnje vodoopskrbnog priključka Žagarova ulica ispred kućnog broja 6b, sutra od 7,00 sati do 18,00 sati bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će: Bolnička – M. Terezije – Ilica – Vrapčanska – Jačkovina – B. Gušića – Bolnička.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zbog potrebe izvođenja radova uređenja kolnika Bolnička cesta na dijelu od Gospodske do ulice Plemičko I., od subote 8,00 sati do ponedjeljka  do 04,00 sati bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će iz smjera istok: Bolnička – Gospodska – Aleja Bologne – Medpotoki -Bolnička, a iz smjera zapad: Bolnička – Medpotoki – Aleja Bologne – M. Terezije – Bolnička.    


Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti