Songkillersi ovaj petak otvaraju ljetnu terasu Boogalooa!

Koncert će se održati u smanjenom kapacitetu uz propisani razmak između posjetitelja. U subotu i nedjelju na istom će mjestu nastupiti splitski TBF

Hrvatske funk legende Songkillers će u petak 4. lipnja otvoriti ljetnu terasu Boogaloa. Nakon sjajnog koncerta u listopadu 2019., bit će to njihov drugi samostalni nastup u ovom zagrebačkom klubu. Tom će prilikom u unplugged izdanju odsvirati najveće hitove svoje vrlo bogate karijere. Terasa se otvara u 19 sati, početak koncerta je u 20:30. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, na ulazu će koštati 80 kuna. Koncert će se održati u smanjenom kapacitetu uz propisani razmak između posjetitelja. U subotu i nedjelju na istom će mjestu nastupiti TBF.

– Jako smo sretni što nam je pripala čast otvoriti ljetnu terasu Boogalooa. Kad smo prije nešto više od godinu i pol svirali u tom klubu, bila je zaista fantastična atmosfera i nadamo se to ponoviti i ovom prilikom. Zaželjeli smo se svirki, a vjerujem i naša publika. To će se sigurno osjetiti i na samom koncertu. Nadam se da je ovo sad neki nagovještaj povratka u normalu i da više neće biti ovolikih pauza. Pozivam sve da nam se pridruže ovaj petak, sigurno neće požaliti. Vidimo se u Boogaloou, izjavio je frontmen benda Bane.

Spiritus movens i jedini stalni član Songkillersa Željko Banić Bane glazbenu je karijeru započeo početkom 80-ih u grupama „Pod Room Blues Band“ i „Zvijezde“, a početkom idućeg desetljeća okuplja se prva postava Songkillersa. Uskoro je započela višegodišnja suradnja s njihovim prijateljem Dinom Dvornikom kojem su postali prateći bend, a 1997. izdaju prvi samostalni album „Fleka“. Njihov vjerojatno najveći hit „Ni’ko kao ti“ te iste godine pokorio je sve top ljestvice, uključujući i nikad prežaljeni Hit Depo. „Malo toga ostaje“, „Medena“, „Mislima“, „Ne znam gdje sam“, „Nema vremena“, „Dao sam ti sve“, „Egoist“, „Još se ne dam“, „Ljetna kiša“, „Sreća“, „Sve si uzela“, „Tako volim što te znam“, „Ti i ja“, „Dio mene“ samo su neki od hitova „Ubijača pjesme“, nadimka koji su između ostalih dobili i zbog živopisnih improvizacija tijekom nastupa na početku svoje karijere. Posljednjih nekoliko godina rad benda je obilježila vrlo uspješna suradnja s vokalom grupe Sane, Nikolom Marjanovićem.