Sljedećeg tjedna započinje 1080 kilometara duga biciklistička utrka “CRO Race”

Kao i uvijek dosada, posljednja etapa rezervirana je za posjet Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, start će biti u Samoboru, a cilj nakon 157.5km vožnje kroz Svetu Nedelju, Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelinu te nekoliko 6-kilometarskih krugova u centru Zagreba pred Hrvatsim narodnim kazalištem gdje će biti proglašen pobjednik šestog izdanja utrke u sadašnjoj inkarnaciji

Sve je spremno za ovogodišnje izdanje biciklističke utrke “CRO Race” koje će se održati od 28. rujna do 3. listopada, a tijekom kojega će ponajbolji svjetski vozači u šest etapa odvesti 1080 kilometara diljem Hrvatske.

Utrka će započeti čak 237 kilometara dugačkom dionicom od Osijeka do Varaždina, no s obzirom da je gotovo potpuno ravna očekuje se kako će se pobjednik odlučivati u završnom sprintu. Slijedi “lička” etapa od Slunja do Otočca (187km) tijekom koje će vozači čak tri puta proći kroz Otočac, a pred sobom će imati dva zahtjevnija uspona na Varićake i Kuterevo, dok će u trećoj i četvrtoj etapi ruta praktički slijediti hrvatsku obalu, prvo od Primoštena do Makarske (167km), a onda i od Zadra do Crikvenice (197km). Odluka o ukupnom pobjedniku najvjerojatnije će pasti u najkraćoj, ali i najzahtjevnijoj petoj etapi sa startom u Rapcu i ciljem u Opatiji u dužini od 137.5km. Na tom putu vozači će morati svladati i vrlo strm uspon na Učku s istarske strane, a u završnih 10km očekuju ih i dva 500-metarska uspona u samoj Opatiji. Kao i uvijek dosada, posljednja etapa rezervirana je za posjet Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, start će biti u Samoboru, a cilj nakon 157.5km vožnje kroz Svetu Nedelju, Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelinu te nekoliko 6-kilometarskih krugova u centru Zagreba pred Hrvatsim narodnim kazalištem gdje će biti proglašen pobjednik šestog izdanja utrke u sadašnjoj inkarnaciji.

Na utrci će ukupno sudjelovati 20 momčadi od kojih su četiri iz najvišeg razreda svjetskog biciklizma, World Toura, a među njima se ističu druga i četvrta momčad s ljestvice Međunarodnog biciklističkog saveza, Jumbo-Visma i Bahrain Victorious.

Uz “CRO Race” i ove godine će se održati “Kids CRO Race” za školarce koji će se natjecati na virtualnim trenažerima pa će tako djeca koja se prijave za utrku u svim gradovima domaćinima svladavati istu trasu, a najbolji će biti pozvani u Zagreb na završnicu utrke gdje će dijeliti pobjedničko postolje s najboljima u pravoj utrci.

Kao i do sada, utrka se održava uz podršku ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Parkova Hrvatske, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a da sve prođe u redu sa sigurnosnog aspekta za sve sudionike, jer će se sljedećeg tjedna u karavani “CRO Racea” Hrvatskom kretati 560 osoba, brinut će se djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova.