Partijsko kadroviranje

SDP-ovac podržao HDZ pa postao šef na Rebru

Ni tri mjeseca nakon što je javno podržao HDZ i premijera Andreja Plenkovića te najavio pristupanje vladajućoj stranci, poznati pulmolog i nekadašnji SDP-ovac Saša Srića izabran je za voditelja Odjela interne medicine na KBC-u Zagreb
Zgrada KBC Zagreb Sandra Simunovic/PIXSELL

Kako su u petak objavili na Rebru, Srića je za voditelja Odjela interne medicine s pojačanom i intenzivnom skrbi 2 KBC-a Zagreb izabran na natječaju na mandatno razdoblje od četiri godine. Odluku je potpisao ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Podržao HDZ na izborima za Sabor i Europski parlament

Iako se radi o poziciji koja je stručna i koja bi trebala biti lišena politike – a samom Srići ne može se poreći znanje i stručnost u području pulmologije – teško je poreći da cijela priča, makar i ispod površine, ima i svojevrsnu političku dimenziju. Tako barem proizlazi iz događaja posljednjih mjeseci, piše Nacional.

Naime, Srića je, kako su nacional.hr i ostali mediji objavili u travnju, rezultate izbora za Sabor dočekao u stožeru HDZ-a. Tada je poručio kako podržava “proeuropsku i centrističku politiku” Plenkovića te je spreman pomoći novoj Vladi ako je bude sastavljao HDZ.

Dodao je i kako smatra da je Plenković sa svojim timom pokazao “puno više socijaldemokratskih nota i uspjeha nego što je SDP nudio u posljednje četiri godine”. Tada je najavio i da će podržati HDZ na europskim izborima koji su tek bili pred nama, a nagovijestio je i da bi se mogao učlaniti u HDZ.

Plenkoviću daje podršku 

U kratkoj izjavi za nacional.hr, Srića odbacuje tvrdnje da iza njegova imenovanja na čelno mjesto Odjela interne medicine na Rebru stoji politika. Poručio je i kako još nije pristupio HDZ-u.

– Ja još nisam ušao u HDZ, a voditelj Odjela sam već šest mjeseci. Bio sam v. d., a sada sam izabran na četverogodišnji mandat, poručio je Srića.

Dodao je kako nastavlja davati javnu podršku Plenkoviću.

– Javnu podršku premijeru Plenkoviću sam dao i dajem i dalje, a oko mog angažmana svakako ćemo razgovarati, kazao je Srića.

Aktualno
Grad Zagreb