RUGVICA: Ministarstvo osiguralo 400 tisuća kuna za izgradnju nogostupa

Nakon Novog Svibja, radovi na nogostupima kreću u Novakima Obrovskim, Obedišću Ježevskom te Rugvici

Općina Rugvica s uspjehom je odradila još jednu prijavu na sufinanciranje projekata od strane Ministarstava. Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, putem Programa podrške regionalnom razvoju osiguralo je Općini sufinanciranje izgradnje nogostupa po naseljima 400 tisuća kuna.

-Izgradnja nogostupa po naseljima općine omogućit će našim mještanima sigurniji i kvalitetniji život kakav i zaslužuju. Puno je još posla pred nama, no dodatan vjetar u leđa nam daju ovakvi natječaji Ministarstava koji prepoznaju naš trud i rad!- poručio je načelnik Mato Čičak.

Dolaskom lijepog vremena otvorile su se i asfaltne baze, tako da se nastavljaju i radovi na području općine. Kako je istaknuo načelnik Čičak kreće se s radovima na nogostupu u Novom Svibju, a nakon toga će se asfaltirati i sporedne ulice te Županijska cesta kroz naselje.

-Navedene radove nismo bili u mogućnosti ranije obaviti zbog vremenskih uvjeta, ali i zbog specifičnih uvjeta i okolnosti na navedenoj dionici. Nakon Novog Svibja, radovi na nogostupima kreću u Novakima Obrovskim, Obedišću Ježevskom te Rugvici- kazao je načelnik.