Rino Mašić i Fran Mikulić dvostruki juniorski prvaci Europe u obaranju ruku

U Bukureštu se održava Europsko prvenstvo u obaranju ruku
obaranje ruku

Hrvatski reprezentativci Rino Mašić i Fran Mikulić dvostruki su juniorski europski prvaci u obaranju ruku.

Od 7. do 15. svibnja u Bukureštu se održava Europsko prvenstvo u obaranju ruku na kojem nastupa 720 natjecatelja iz 26 zemalja među kojima i 16 hrvatskih predstavnika. Prvi su na programu bili juniori, zatim slijede osobe s invaliditetom, a na koncu i seniori.

Rino Mašić iz Gospića je osvojio europske naslove u kategoriji +80 kilograma i s lijevom i s desnom rukom, baš kao i Zagrepčanin Fran Mikulić u kategoriji do 70 kilograma do 15 godina.

– Sretan sam osvojenim medaljama u juniorskoj konkurenciji, a za dva dana me očekuje i nastup u seniorskoj konkurenciji. Kako sam prošle godine na svjetskom prvenstvu osvojio svoju prvu medalju i ovoga puta se nadam novom odličju, kazao je Mašić koji je na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u Sinju osvojio četiri zlata – po dva naslova u juniorskoj (+75 kilograma) i seniorskoj konkurenciji (-105 kilograma).

– Naporno sam radio, a ovo mi je prvo veliko natjecanje. Konkurencija je bila jaka i sretan sam što sam osvojio dva zlata, dodao je Mikulić koji je na PH osvojio jedno zlato.

Iduća dva dana u Bukureštu nastupaju osobe s invaliditetom, a 13. i 14. lipnja i seniori.

Hrvatska
Sport