NA ŽLICU

Recept za gulaš s kiselim kupusom i kobasicama

Za dobar zimski ručak ne trebate puno komplicirati. Trebat će vam junetina za gulaš, kiseli kupus i nešto strpljenja da meso omekša krčkajući na štednjaku
ručak junetina gulaš kiseli kupus meso Pixabay/Ilustracija

U gusto varivo, ili gulaš dodati možete i kuhane krumpire i gozba je zajamčena.

Sastojci

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 2 kobasice
  • 600 g junetine za gulaš
  • 2 velike glavice luka
  • 50 g svinjske masti
  • 1 litra temeljca ili vode
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 1 lovorov list
  • 2 žlice mljevene paprike
  • 250 g vrhnja
  • Sol i papar

Priprema

Nasjeckajte luk. Otopite mast (ili dodajte ulje) u loncu i pirjajte luk na laganoj vatri dok ne omekša. Narežite meso na kockice i dodajte ga luku zajedno s mljevenim kimom i lovorovim listom.

Popržite meso dok ne poprimi smeđu boju. Zatim dodajte mljevenu papriku i brzo ulijte vodu (paprika lako zagara). Pokrijte lonac i pustite da se krčka 3-4 sata.

Grubo nasjeckajte kiseli kupus i dodajte ga u lonac zajedno s kobasicama. Kuhajte dok kupus ne omekša, otprilike 20 minuta. Neposredno prije posluživanja umiješajte vrhnje za kuhanje, piše Punkufer.hr.

Gastro
Hrvatska