Policija je uhitila napadača

Radnik Čistoće napadnut i teško ozlijeđen prilikom obavljanja posla u Sesvetama

Napadač bio alkoholiziran, u tijeku istraga
Zagreb: Radnici Čistoće prosvjedovat će danas ispred sjedišta tvrtke Patrik Macek/PIXSELL

Radnik zagrebačke Čistoće fizički je napadnut u subotu u Sesvetama prilikom redovnog obavljanja posla, teško je ozlijeđen i zadržan u bolnici na liječenju, a policija je uhitila napadača, priopćeno je u nedjelju iz zagrebačke Gradske uprave.

Teško ozlijeđeni radnik je prevezen u KBC Zagreb, na Rebro i zadržan u bolnici. Veća tragedija spriječena je pribranošću i hrabrošću kolega radnika Čistoće koji su uspjeli zaustaviti napadača, kažu u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Tomašević oštro osudio taj kukavički napad i očekuje najstrožu moguću kaznu za počinitelja

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević telefonski se čuo s radnikom i njegovom obitelji, izrazio mu podršku i ponudio svu pomoć.

-Najoštrije osuđujem jučerašnji kukavički napad na radnika Čistoće koji je uredno izvršavao svoju dužnost- izjavio je gradonačelnik Tomašević.

Ovaj brutalan napad je neprihvatljiv i za njega nema bilo kakvog opravdanja. Važno je da ne prođe nekažnjeno, te očekujem najstrožu moguću kaznu za počinitelja, poručio je gradonačelnik Tomašević.

PUZ: Napadač bio alkoholiziran, u tijeku istraga

Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da se napad dogodio jučer oko 15,15 sati u Ulici Mladena Halape u Sesvetama gdje je 44-godišnji muškarac verbalno, a potom i tjelesno napao 52-godišnjeg zaposlenika poduzeća za obavljanje javnih usluga, Čistoće, nakon čega se udaljio. Liječnička pomoć ozlijeđenom 52-godišnjaku pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Tijekom popodneva policijski službenici uhitili su 44-godišnjaka koji se dovodi u vezu s ovim događajem. Muškarac je, s obzirom na to da je bio pod utjecajem alkohola od 1,30 promila smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjena, dodaje se u priopćenju.

Trenutno se nalazi u službenim prostorijama policije te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku, naveli su iz PUZ-a.

Crna kronika
Grad Zagreb