Predstave HNK Zagreb na digitalnim platformama pogledane 470 tisuća puta

Projekt online prikazivanja predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu privukao je na digitalnim platformama više od 470 tisuća pregleda

hnk.hr

Projekt online prikazivanja predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu privukao je na digitalnim platformama više od 470 tisuća pregleda, a za sve one koji nisu uspjeli pogledati neki od njegovih hit naslova nacionalni teatar najavljuje nove mogućnosti online gledanja.

Nakon što je 12. ožujka uslijed restriktivnih mjera javnog okupljanja Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu zatvorilo vrata svoje zgrade, u suradnji s 24sata pokrenuta je digitalna platforma za praćenje predstava. Projekt “Kazalište u vašim domovima” omogućio je online dostupnost nekih od najpopularnijih predstava toga kazališta, koje su u nešto više od mjesec dana ukupno pregledane više od 470 tisuća puta, i to diljem svijeta, od Brazila do Japana, pri čemu je najviše inozemnih pratitelja zabilježeno u Italiji, Kanadi, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Belgiji, Švedskoj, Irskoj, Australiji, Francuskoj i Nizozemskoj.

Gledatelji su više od sedam tisuća puta komentirali pojedine izvedbe te ostavili svoj lajk čak šest tisuća puta, a najviše pregleda, 122 tisuće, zabilježila je predstava “Tko pjeva zlo ne misli” Renea Medvešeka, kojom je i počeo projekt 18. ožujka.

Iz HNK-a najavljuju nastavak suradnje s 24sata i ponovno emitiranje nekih od najpopularnijih predstava. Tako će svi koji nisu uspjeli pogledati neke od hit predstava, ponovo imati priliku uživati u najgledanijim izvedbama poput “Ljudi od voska”, “Ciganin ali najljepši”, “Žena” ili “Tko pjeva zlo ne misli”.

-Činilo mi se logičnim da bez obzira na ovo doista strašno ‘korona vrijeme’ koje diktira socijalnu distanciranost nađemo načina da ne izgubimo vezu s gledateljima. Upravo se izvođenje online predstava pokazalo sjajnim načinom. Kazalište je tako došlo u domove naših gledatelja omogućivši im da svaku večer pogledaju neku od naših hit-izvedbi”, rekla je Vrgoč. “Fascinantna brojka posjetitelja, koja se može uspoređivati s gledanošću filmskih hitova ili čak nogometnih utakmica, svjedoči o popularnosti naših predstava- izrazila je intendantica Dubravka Vrgoč.