Povratak na županijske nogometne terene

U vikendu pred nama startaju utakmice JŽNL i 1. ŽNL
DSC_0932

Nakon najnovijeg preslagivanja liga u kojem iz županijskih rangova nitko nije ispao, ovog vikenda starta nova sezona. Odustajanje Intera i osnivanje Inkera, izazvalo je tektonske poremećaje na svim nogometnim razinama.

Nakon što su u kvalifikacijama prolazak u više lige izborili Trnje, a kasnije i Sava (S), velike pomutnje nastale su na nižim razinama. Iako nas je ljetos dobro obaviješten i visoko pozicionirani nogometni djelatnik na županijskoj razini uvjeravao kako će sve ostati kako je određeno na plenumima sredinom srpnja, takvo što nije se dogodilo. Najprije je Ban Jelačić popunio Savino mjesto u 4. NL skupina B, da bi upražnjeno mjesto u JŽNL u ligi ostavilo Kupu koja se pripremala za breški derbi s Bunom, koja će pak umjesto na Pokupsko put Ostrne, koja je takvim raspletom ispala ostala u 1. ŽNL-Istok, iako su prvenstvo završili na posljednjem mjestu kao i Kupa. Nakon svega postavlja se pitanje, koji smisao liga iz kojih nitko nije ispao, dok su samo prvaci otišli dalje, dok primjerice drugoplasirani klubovi nisu dobili čak niti mogućnost razigravanja u kvalifikacijama?

Bilo kako bilo sastavi liga su poznati i ovog vikenda svi klubovi kreću u novu borbu za bodove neki s naglašenim ambicijama, dok većina klubova niti sama još uvijek nije svjesna svojih mogućnosti.

Otvaranje sezone u Jedinstvenoj županijskoj ligi donosi nam sljedeće utakmice; Jaska Vinogradar-Polet (subota), Rakov Potok-Dinamo (subota), Bregana-Klokočevac, Vatrogasac-Sloga, Turopoljac-Klas, Strmec-Mladost i Lomnica-Meštrica.

U prvom kolu 1. ŽNL-Istok igraju; Turopolje-Posavec (subota), Vatrogasac-Dubrava, Lonja-Kloštar, Ban Jelačić-Rakovec, Gaj-Milka Trnina, Dinamo Hidrel-Brcko i Ostrna-Buna, dok u 1. ŽNL-Zapad igraju; Mladost (L)-Sloga SUZA (subota), Vrh-Bestovje, Novaki-BSK, Mladost (KS)-Krašić, Jamnica-Sava, Samoborski Otok-Pušća i Dinamo (O)-Mladost (KD).

Sve utakmice igraju se od 17,30 sati.

Hrvatska
Sport
Zagrebačka županija