POTJERA NA TRNJU: U bijegu ozlijedio tri policajca i oštetio dva službena vozila

Potjera je započela sinoć oko 2 sata, kada su policijski službenici zatekli 35-godišnjaka u činjenju prekršaja na križanju Selske i Savske ceste

Sinoć, oko 2 sata, policijski su službenici zatekli izvjesnog 35-godišnjaka u činjenju prekršaja na križanju Selske i Savske ceste. Vozač se oglušio na njihove znakove da se zaustavi te se nastavio kretati kroz Trnje. U daljnjem bijegu, vratio se na spomenuto raskrižje, gdje su mu policijskim vozilo službenici prepriječili prolaz.

Vozač se zaustavio, a kada je prema njemu krenuo policijski službenik, iznenada je započeo voziti unatrag. Kako bi izbjegao nalet, policajac se prebacio preko poklopca policijskog vozila pri čemu se ozlijedio, dok je 35-godišnjak udario u službeno vozilo te nastavio bježati.

Policajci su ga još jednom pokušali zaustaviti u Miševičkoj ulici, međutim on se ponovno oglušio te nastavio voziti zemljanim putem uz savski nasip pri čemu je bočnim retrovizorom udario policajca. Nastavno je naletio na drugo policijsko vozilo te krenuo preko Domovinskog mosta u smjeru zračne luke, ali je dolaskom do prvog rotora izgubio nadzor nad automobilom i sletio s kolnika.

Naposljetku je izašao iz automobila te se trčeći dao u bijeg, ali su ga u tome spriječili policajci, uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje, dok je trojici ozlijeđenih službenika liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.