HDZ blizu dogovora

Plenković najavio pregovore za formiranje nove vlade, a poslao je i poruku čelniku SDP-a

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da od ponedjeljka kreću daljnji razgovori o formiranju nove vlade sa svima koji su spremni na to, sukladno povjerenju koji su dobili od birača.
Jasenovac: Andrej Plenković dao izjavu medijima Luka Batelic/PIXSELL

Plenković je nakon komemoracije u Jasenovcu rekao novinarima da su već održali sastanak sa svim predstavnicima manjinskih zajednica koji su spremni nastaviti suradnju, a nastavit će razgovarati i s drugim partnerima. Kazao je kako već postoje kontakti s Domovinskim pokretom, s čijim će predstavnicima razgovarati idućeg tjedna.

-Nikakvi razgovori o zahtjevima mogućih partnera još nisu počeli. Kad sjednemo za stol, onda ćemo vidjeti. Ove sve špekulacije u medijima, ovo ministarstvo, ovaj uvjet, to ljudi izmišljaju i puštaju spinove, nikakvih sadržajnih razgovora između dviju stranaka u tom pogledu nije bilo- rekao je Plenković.

Istaknuo je kako je hrvatski narod kazao 17. travnja što misli o svim akterima koji su sudjelovali na izborima, a poruka izbora jest da je HDZ s partnerima relativni pobjednik.

-Opet ćemo sastaviti vladu. Od ponedjeljka krećemo u daljnje razgovore sa svima koji su spremni, sukladno povjerenju koji su dobili od birača, razgovarati s nama o formiranju nove vlade- rekao je Plenković ponovivši kako je nakon izbora došlo do smirivanja u DP-u, a kod predsjednika SDP-a Peđe Grbina je suprotno.

-On i dalje vrijeđa pobjednike riječima “banda i bagra”, umjesto da je nakon izbora “od jada i očaja otišao kući”- istaknuo je Plenković, koji je oporbenim strankama zamjerio što nisu čestitale HDZ-u na pobjedi nego i dalje ne priznaju poraz.

-Ovo nema nigdje. Dio poraženih stranaka pokušava uvjeriti javnost da su oni pobijedili- zaključio je predsjednik HDZ-a.

Hrvatska
Izbor urednika
Politika