Kuhinjski pribor i posuđe kao dio svakodnevnog života značajno pridonose pripremi obiteljskih obroka i društvenih okupljanja, ali s vremenom...
Prerađeno meso Nutricionistica Allison Gotfried savjetuje da se držite podalje od prerađenog delikatesnog mesa jer ono obično sadrži...
Komorač okusom podsjeća na sladić ili anis, a mogu se jesti sjemenke, lukovica i lišće. Evo pet zdravstvenih prednosti jedenja komorač...
Ove tvari, koje služe kako bi se poboljšala tekstura, izgled i rok trajanja proizvoda, sada su pod povećalom zbog njihove potencijalne povezanosti...
Dijetetičarka Alyssa Smolen za Real Simple kaže kako uvijek trebamo birati hranu koja će nam pružiti osjećaj sitosti, a to su proteini,...
1. Pomaže u sprječavanju bubrežnih kamenaca Bubrežni kamenci su tvrde naslage od minerala koje se nakupljaju u urinarnom traktu i stvaraju...
Zbog visoke točke dimljenja smatra se izuzetno zdravim za kuhanje i prženje, međutim, većina neće biti zadovoljna cijenom koja je dosta...
Iako se riječi “zdravo” i “sir” ne nalaze često u istoj rečenici, trebale bi! To je zato što su ravnoteža i umjerenost...
Kolagen pruža strukturu koži, kostima, mišićima, tetivama, ligamentima, krvnim žilama i unutarnjim organima stoga nam je vrlo važan za...
Proso je okrugla, vrlo sitna žitarica žuto-bijele boje i slatkastog okusa. Zrno je obavijeno ljuskom koja se mora odstraniti prije konzumacije...
Skuša sadrži mnogo bjelančevina i masnoća, a više ih je u ribi ulovljenoj tijekom zime u sjevernijim krajevima. Ova riba smatra se masnom...
Istraživači s britanskog sveučilišta otkrili su da dnevna konzumacija brusnica može biti ključ za poboljšanje pamćenja, usporavanja...
Češnjak, kojeg mnogi u Hrvatskoj smatraju narodnim lijekom i jednom od najzdravijih namirnica biljnog porijekla, sada ima i znanstvenu potvrdu...
Konzumiranje tri porcije mlade mrkve tjedno može značajno povećati važne hranjive tvari koje se nalaze u tom narančastom korjenastom povr...
Demencija, globalni izazov koji brzo raste, pogađa oko 57 milijuna diljem svijeta, a očekuje se da će se taj broj povećati na 153 milijuna...
Riječ je o vrsti povrća koje sadrži brojne esencijalne vitamine i minerale poput željeza. Ako je vjerovati istraživanjima, ova biljka sadr...
U konzumiranju svih vrsta namirnica pa tako i kave treba imati mjeru kako se ne bi pojavili potencijalni štetni učinci. Dr. Pamela Peeke nagla...
Najnovija istraživanja sna na Prezbiterijanskom medicinskom fakultetu u New Yorku koje vodi Arthur J. Spielman, sugeriraju kako san reguliraju...
Gotovo svi medicinski stručnjaci preporučuju da dan započnemo jednostavnom, ali učinkovitom radnjom. Prema liječnicima, važno je popiti...
Svjetski dan borbe protiv raka obilježava se 4. veljače s ciljem podizanja svijesti o tom značajnom javnozdravstvenom problemu. Rak je u...
Hrvatska je prva po pretilosti, druga po smrtnosti od raka i peta po pušenju u Europskoj uniji, navodi se u izvješću Organizacije za ekonomsku...