U finim i sočnim svinjskim rebarcima ne morate uživati samo u restoranima ili sezonski, u doba roštiljanja. Lako ih možete pripremiti i...
Istraživanje objavljeno 2022. godine u znanstvenom magazinu Nutrition Reviews, pokazalo je da med može poboljšati razinu šećera i kolesterola...
U nekim ugostiteljskim objektima kad naručite čaj, odmah vam je uračunat i med. – Trudimo se čaj poslužiti kao što je naš dobavlja...
Med je po svojoj ljekovitosti jedna od najvrjednijih namirnica koje poznajemo i može se preporučiti svima, bilo da je riječ o zdravim ljudima...
Med se smatra jednim od najzdravijih zaslađivača. Ali ako je vaša staklenka meda dobila zrnastu, kristaliziranu teksturu, možda se pitate...
Vrlo je teško otkriti lažne proizvode budući da se karakteristike meda razlikuju zbog izvora nektara, sezone berbe i geografskih razlika...
Parkin je kolač od meda kojem se dodaju zobene pahuljice i melasa, dok mu aromu daje đumbir. Podrijetlo mu je iz sjeverne Engleske, ali
U Seljačkom turizmu Pavlin u Samoboru održano je 18. senzorsko ocjenjivanje meda Zagrebačke županije. Nakon prethodno provedene fizikalno...
Sorbet, ledena poslastica i desert koji se u gastronomiji ponekad naziva i talijanski led ili pakvodeni led smrznuti je desert napravljen od...
Sladoled mora biti kremast da bi bio dobar. Zato se za njegovu podlogu koristi grčki jogurt, a med koji je također predviđen ovom procedurom...
To da se meso s žaropeka sprema u tili čas vidimo smo u televizijskim reklamama i filmovima. Koliko god banalno i esencijalno izgledalo, jer...
Pojam kolač ima dugu povijest, a isto kao i torta, a svoju dugovječnu povijest vuku od kruha. Da, kruh je pozadini oba smjera razvitka
Badem, iznimno kvalitetna i poželjna namirnica i, vjerojatno, jedan od najzdravijih orašastih plodova uopće, nije nepoznata hrvatskoj kuhinji...
Na sjednici Vlade usvojen je Program Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Programom će se provoditi edukacija djece...
Med bi mogao više pomoći kod kašlja i prehlada od lijekova koji se mogu kupiti bez recepta, pokazala je nova studija. Znanstvenici su rekli...
Udruga pčelara zaprešićkog kraja „Ban Josip Jelačić“ obilježila je deset godina djelovanja. Na svečanosti su proglasili i najbolje...