Iako oba proizvoda sadrže tunu kao osnovni sastojak, način konzerviranja može značajno utjecati na okus, teksturu i nutritivne vrijednosti...
Ako se brinete zbog viška kalorija koje unosite kruhom, stručnjaci su otkrili trik kojim ćete jednostavne ugljikohidrate u kruhu pretvoriti...
Žene Žene u dobi od 19 do 30 godina obično trebaju 1.800 do 2.400 kalorija dnevno, dok one u dobi od 31 do
Kajzerica je okruglo pecivo od bijeloga brašna s četverokrakim zarezanim ukrasom. Nije do kraja istraženo potječe li ona iz istoimenog...
Zopf ili züpfe ili pak tresse na francuskom, odnosno treccia na talijanskom je vrsta švicarskog, austrijskog ili bavarskog kruha...
Pokladnica ili krafna je slatki kolač od dizanog tijesta.Prži se u ulju s obje strane. Okruglog je oblika s ili bez udubljenja (rupe) u
Teletina je crveno meso. Ima svijetlo ružičastu ili ružičastu, sjajnu boju i prepoznatljiv, blago kiselkast miris. Najbolji komadi mesa...
Grah (fažol, lat. Phaseolus) biljni rod iz porodice mahunarki. Potječe iz Amerike, gdje je uzgajan još prije 4000 godina. Nakon otkrića...
Ciabatta doslovno prevedeno – papuča, talijanski je bijeli kruh napravljen od pšeničnog brašna, vode, soli, kvasca i maslinovog ulja, nema...
Burek je vrsta jela od razvučenog tijesta s mesom ili sirom. Jelo je rašireno na području nekadašnjeg Osmanskog Carstva, a potječe potječe...
Hrvatske pekarnice prepune su izrađevina od lisnatog tijesta koje najčešće na naše tržište stiže u smrznutom obliku iz uvoza koje se...
Značaj kruha u europskoj prehrani je nemjerljiv, osobito među Hrvatima, kojima se omiljena poštapalica, kad je o značaju kruha riječ, ona...