Stručnjaci sa Sveučilišta u Barceloni otkrili su da osobe koje piju male do umjerene količine vina imaju manji rizik od razvoja ozbiljnih...
Naime, ako alkohol konzumirate umjereno, on može imati poneke zdravstvene prednosti. Dijetetičari su otkrili sedam vrsta alkohola koje je...
Pašticada je tradicionalno hrvatsko jelo od goveđeg buta kuhanog u slatko-kiselom umaku od luka i mrkve, suhih šljiva, prošeka, crnog vina...
Bourguignon je tradicionalno francusko jelo čiji su osnovni sastojci kuhana govedine u umaku od crvenog vina, s lukom, šampinjonima i pancetom...
Lignja je morska životinja koja spada u razred glavonožaca, a u Hrvatskoj je najčešća europska lignja iz porodice Loliginidae, obična...
Vrganj je jestiva gljiva koja raste u bjelogoričnih i crnororičnih šumama. Na uzgaja na na plantažama, podrumima i garažama, već raste...