češnjak

2021-02-20-gastro-kuhana-janjetina

GASTRO: Janjetina s povrćem – najbolji način priprave mladog mesa. Neodoljiv miris!

Janjetina je meso janjeta starosti od jednog mjeseca do jedne godine. Neumitnom ekonomskom logikom pravu “baby” mladu janjetinu je vrlo...

2021-02-16-gastro-zapečeni-krumpir-s-pelatima

GASTRO: Zapečeni krumpir s pelatima i sirom – ukusno, jednostavno o u hipu gotovo!

Krumpir je jedna od najzahvalnijih namirnica. Zato ga valja uvijek imati u kući. Dodavanjem sira, vrhnja, prethodnim kuhanjem na pola (neka...

2021-02-13-gastro-juha-češnjak

GASTRO: Protiv zimske hladnoće krepkom juhom od turbo zdravog češnjaka. Može li bolje?

Zimi, kad temperatura zraka kontinuirano bilježi minuse, osobito jutrima i noću, dok danju se vrti oko ništice, krepke juhe su nezaobilazan...

2021-02-10-gastro-goveđi-odresci- s povrćem

GASTRO: Govedina ili junetina? Svejedno, kuhana s povrćem mora biti izvrsna okusa!

Zašto za isto meso miješamo pojmove – govedinom ili junetinom, a ponekad ne razlikujemo ni teletinu od prva dva prethodna? Zato prvo...

2020-12-28-gastro-tacosi

GASTRO: Tacosi s mljevenim mesom i čilijem

Taco je tradicionalno meksičko jelo, koje se sastoji od tortilje, napravljene od kukuruznog ili pšeničnog brašna, napunjene ili umotane oko...

2020-12-23-gastro-bakalar

GASTRO: Badnjak miriše na bakalar

Badnjak je prema tradiciji posni, nemrsni dan kada se, načelno, izbjegavaju mesna jela, a za objed se najčešće izabire riba. U hrvatskoj...

2020-12-11-gastro-losos

GASTRO: Petak je dan za ribu – losos u tavu!

Losos, koja pripada istoj porodici riba kao i pastrve, ima masno meso koje hvale svi, ponajprije zbog visoke razine korisnih omega 3 masnih...