Na popisu su 44 grada i općine

Ovi će gradovi u Novu godinu ući bez vatrometa, među njima je i Velika Gorica

S obzirom na to da Hrvatska ima 428 općina i 127 gradova pridruživanje gradova i općina toj ideji ide sporo, ali se kreće
nova godina zagreb Sanjin Strukić/PIXSELL

U ovogodišnjoj novogodišnjoj noći čak 44 hrvatska grada i općine, neće imati vatromet, već će ga zamijeniti ekološkim i atraktivnim svjetlosnim senzacijama, kako bi se od negativnih posljedica zaštitile životinje i okoliš.

S obzirom na to da Hrvatska ima 428 općina i 127 gradova pridruživanje gradova i općina toj ideji ide sporo, ali se kreće. Stoga je udruga Prijatelji životinja pohvalila sve koji su odbacili vatromet zbog sigurnost ljudi, životinja i okoliša, kao i trgovine koje ne prodaju pirotehniku.

U Hrvatskoj vatromet ove godine među ostalima neće imati Rovinj, Opatija, Samobor, Rijeka, Pula, Cres, Varaždin, Osijek, Poreč, Zadar, Požega, Zagreb, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Mali Lošinj, Crikvenica, Dubrovnik…

Prvi grad u Hrvatskoj koji je još 2019. odlučno rekao “ne” vatrometu bio je Mali Lošinj na čijem čelu je gradonačelnica Ana Kučić koja je tada objavila da se priključuju destinacijama u Europskoj uniji koje će u novu 2020. ući bez vatrometa.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika
Velika Gorica