Osnovna škola Trnjanska proslavila 120. rođendan

Visoku su obljetnicu učenici i djelatnici obilježili prigodnim glazbeno-plesnim programom

Uz početak nove školske godine, mnogo razloga za slavlje ima Osnovna škola Trnjanska. Naime, ove godine spomenuta obrazovna ustanova obilježava svoju 120. godišnjicu postojanja, a koji je bolji trenutak za proslavu, nego prvi dan nastave. Visoku je obljetnicu tako označio prigodni glazbeno-plesni program učenika, kojemu je nazočila i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević u društvu svojih suradnika.

– Škola nije mjesto gdje se samo uči, već i mjesto gdje odgajamo naše najmlađe naraštaje, mjesto gdje se dužimo i stječemo prijateljstva za cijeli život, poručila je okupljenima zamjenica Pavičić Vukičević te svim učenicima i učiteljima zaželjela uspješnu školsku godinu.

Također, u školi je nedavno obnovljeno i uređeno pročelje zgrade, krovište, stolarija, učionice za potrebe kabinetske nastave te sanitarni čvorovi, kao i parket u školskoj dvorani, od čega je potonje financirano sredstvima bivših učenika i susjeda. Školu trenutno pohađa 200 učenika u deset razrednih odjeljenja, a nastava se održava u jednoj smjeni.

Naposljetku, ovom je prilikom ravnateljica Nada Šimić u ime OŠ Trnjanska uručila “Zahvalnicu za obnovu i potporu u radu škole” zamjenici Pavičić Vukičević i pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje Ivici Lovriću.