Oskarovci kod gradonačelnika Ačkara: Vi koji ste sada ovdje pokazali ste da ste ne dobri nego da ste najbolji

Oscarom znanja nagrađeno je 20 goričkih učenika, dok su dvije učiteljice za svoj rad primile državnu nagradu Ivan Filipović

Gradonačelnik Krešimir Ačkar upriličio je jutros svečani prijem mladih i uspješnih učenika koji su dobili najprestižnije nagrade u obrazovnom sustavu, Oscar znanja. Titulu oskarovca dobilo je oko 20 učenika, a nagrađene su i dvije velikogoričke učiteljice koje su za svoj rad s učenicima dobile nagradu “Ivan Filipović”.

-Ovo je produkt napornog rada, odricanja, ali i zavidne intelektualne sposobnosti. Vi koji ste sada ovdje pokazali ste da ste ne dobri nego da ste najbolji- poručio je Ačkar malim oskarovcima i pozvao ih da i dalje budu ustrajni u ostvarenju odličnih uspjeha, kao što su to činili do sada.

Uz nagrađene učenike bile su i dvije učiteljice koje su nagrađene državnom nagradom Ivan Filipović, koja se dodjeljuje posljednjega mjeseca u godini za životno djelo u području predškolskog odgoja, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu. S područja Velike Gorice nagrađene su Marina Mužek i Ivana Dubovečak.

-To je najveća nagrada koju jedan učitelj može dobiti za svoj rad. Rad učenika i njihovo zadovoljstvo najbolji su pokazatelj uspješnosti u radu, a ova nagrada također ide tome u prilog- istaknula je profesorica hrvatskog jezika iz OŠ Eugen Kvaternik Ivana Dubovečak.