Općina Luka bez zaraženih osoba, školu očekuju sanacijski zahvati

Dobra je vijest da bi nastava u lučkoj školi mogla biti sigurna za djecu i nastavnike nakon određenih sanacijskih zahvata

I za područje općine Luka proglašena je elementarna nepogoda radi mraza koji je poharao ovo područje, a najviše štete pretrpjela su dva velika voćnjaka. Prijave se predaju Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Luka od ponedjeljka do petka između 7:30 do 15:30 sati na e-mail ili osobno.

Oboljelih od COVID-19 virusa na području općine nema, a uskoro se očekuje i izlazak svih osoba iz samoizolacije koje su imale izrečene tu mjeru. Navala na propusnice je značajno umanjena, iako dobar broj mještana s područja općine Luka ima potrebe za odlazak u Krapinsko-zagorsku županiju pa posla s propusnicama ima i dalje. Srećom, najveći dio zahtjeva ipak dolazi elektronskim putem.

Nastavno na epidemiju i smanjenje gospodarskih aktivnosti, Općina Luka je za sada donijela mjeru za preuzimanje pola iznosa kojeg su trebali platiti roditelji za smještaj djece u vrtić za ožujak, dok će za travanj biti u cijelosti oslobođeni davanja. Za naredno razdoblje odluka se tek treba donijeti sukladno naputcima Nacionalnog Stožera.

Dobra je vijest da bi nastava u lučkoj školi mogla biti sigurna za djecu i nastavnike nakon određenih sanacijskih zahvata. Štete su nastale uslijed potresa prije mjesec dana, a još ranije je u Proračun Zagrebačke županije uvrštena gradnja nove osnovne škole u Luki. Za sada nema naznaka da bi projekt mogao biti odgođen, ali očekuje se prvi rebalans Proračuna kako bi se iznos korigirao prema očekivanom iznosu potrebnom za radove.

Projekt gradnje nogostupa od crkve do Sukserova brega i od Pođunđeka prema Dva potoka je u fazi projektiranja, a prema riječima načelnika Općine Luka Darka Kralja za sada nema razloga da se ti radovi tijekom godine i ne završe.