Projekt ide dalje

Odbačena žalba, nastavlja se obnova stadiona u Kranjčevićevoj

Arhitektonski fakultet pokušao je zaustaviti obnovu Zagrebova stadiona po projektu tvrtke Sirrah
Zagreb: Nema gužve na blagajni  za utakmicu Dinamo- Lokomotiva Davorin Visnjic/PIXSELL

Arhitektonski fakultet nije uspio poništiti natječaj zagrebačke gradske uprave za rekonstrukciju stadiona u Kranjčevićevoj ulici na kojem je jesenas pobijedila osječka tvrtka Sirrah, prema čijoj je ideji sagrađena osječka Opus arena. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) ovih je dana odbacila žalbu fakulteta na spomenuti natječaj, čime je zagrebačkoj gradskoj upravi otvoren put za potpisivanje ugovora sa Sirrahom, doznaje Jutarnji list.

Prema odredbama natječaja za rekonstrukciju Kranjčevićeve, Sirrah mora izraditi izvedbeni projekt rekonstrukcije najkasnije 60 dana od potpisivanja ugovora, a zatim ishoditi građevinsku dozvolu kako bi Grad mogao na javnom natječaju naručiti građevinske i instalaterske radove na stadionu.

Zanimljivo je da se rekonstrukcija Zagrebova stadiona odvija prema idejnom projektu koji je izradio upravo Arhitektonski fakultet. No, u natječaju za provedbeni projekt rekonstrukcije Sirrah je dao bolju ponudu od Arhitektonskog fakulteta, iako su oba takmaca dala istu cijenu usluge, od 300.000 eura. Presudilo je više bodova koje je Sirrah skupio u ocjeni ponude od fakulteta, koji se na to žalio DKOM-u.

U spomenutom žalbenom postupku fakultet je osporio dio bodova dodijeljenih Sirrahu, pokušavajući, među ostalim, dokazati da je osječka tvrtka dobila bodove koje, prema odredbama natječaja kako ih je fakultet tumačio, nije trebala dobiti. Komisija je odbacila taj i druge argumente fakulteta iznesene u žalbi i potvrdila odluku Grada da se Sirrahu dodijeli projekt provedbe rekonstrukcije stadiona.

Prema spomenutome idejnom projektu, stadion u Kranjčevićevoj imat će 12.016 sjedećih mjesta na četiri natkrivene tribine.

Aktualno
Grad Zagreb
Izbor urednika