Od sljedećeg tjedna prikupljanje potpisa za referendum o ukidanju covid potvrda

Most će za vikend objaviti točan datum početka prikupljanja potpisa, a trajat će dva tjedna

Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik Mosta Božo Petrov najavio je kako idući tjedan počinju prikupljati potpise za raspisivanje referenduma o ukidanju covid potvrda te, kako je rekao, ograničavanja neustavnog rada Nacionalnog stožera civilne zaštite.

– Danas u Hrvatskoj ne postoji osoba cijepljena ili necijepljena, lijeva, desna, liberalna, konzervativna koja je zadovoljna radom ovog Stožera. I upravo zbog loših rezultata rada Stožera smatramo da ovo parapolitičko tijelo nema pravo donositi odluke na razini zakona, pogotovo ne odluke poput covid potvrda koje selektivno ograničavaju prava ljudi, istaknuo je Petrov.

Na konferenciji za novinare ustvrdio je kako je i u znanstvenim istraživanjima i u praksi danas dokazano, a i u drugim zemljama se može vidjeti, da covid potvrde ne ograničavaju širenje virusa, zbog čega u Mostu žele ograničiti “neustavni rad Stožera”.

Saborski zastupnik Nikola Grmoja najavio je da će ovoga vikenda objaviti točan datum početka prikupljanja potpisa idućeg tjedna, trajat će dva tjedna te očekuju da će prikupiti dovoljan broj potpisa i da će referendum uspjeti.

– Nećemo se opustiti i pozivamo sve ljude koji smatraju da se Stožer ponaša na način koji nije zakonit – dijeli ljude i oduzima im osnovna ljudska prava i slobode – da nam se pridruže, poručio je Grmoja.

Ustvrdio je kako je već sada jasno da je ova referendumska inicijativa najsnažniji, najmnogoljudniji i najveći proces koji se događa u borbi za slobodu poslije Domovinskog rata.