Ozljeda na kraju pokvarila dojam

Noa Marinčić, Ivanićanin u dresu Hrvatskog dragovoljca: Dugo smo se tražili i na kraju ipak uspjeli mirno sezonu privesti kraju

Iza Noe Marinčića prva je seniorska sezona u dresu Hrvatskog dragovoljca, kojom je poprilično zadovoljan
IMG-20240613-WA0000

Iza Noe Marinčića prva je seniorska sezona u dresu Hrvatskog dragovoljca, kojom je poprilično zadovoljan. Crni iz Sigeta imali su turbulentnu sezonu, no mlada momčad trenera Mladena Stipkovića uspjela u konačnici osvajanjem desetog mjesta očuvati status u SuperSport 2. NL.

-Nadam se da sam ispunio ono što je trener od mene tražio i da sam doprinio cijeloj ekipi kako bi sačuvali drugoligaški status. Dobro sam se uklopio, poštujem trenera i stožer, respektiram svoje igrače koji su svi redom u prvom planu sjajni ljudi, kolegijalni, a onda i kvalitetni igrači, ali isto tako dajem svoj maksimum i uvijek idem do kraja što su vjerujem prepoznali i treneri i moji suigrači- govori nam Noa, koji voli čvrstu igru i ne bježim od duela.

-To mi i je zadaća kao zadnjem veznom ili veznom igraču, a po potrebi i bočnom. Više volim igrati u vezi, pogotovo volim razbijati igru protivničke momčadi-naglašava ovaj mladi igrač.

Iza Hrvatskog dragovoljca teško je razdoblje, jer nakon ispadanja iz najvišeg ranga, momčad je napustila i drugoligaško društvo, no sada se polako gradi sasvim nova priča, koja bi kroz neko vrijeme trebala rezultirati i boljim igrama, a naposljetku i rezultatima.

-Ekipa je dobra i mlada prije svega. Treneru nije bilo lako, jer je nakon ispadanja iz prve u drugu ligu došlo dosta novih igrača, a ostalo jako malo igrača koji su dotad igrali. Polako smo gradili momčad i igru. Dugo smo se tražili i na kraju ipak uspjeli mirno sezonu privesti kraju. Pogotovo smo se stabilizirali dolaskom iskusnog Josipa Šoljića- govori nam Marinčić, koji je u 28. kolu u gostima u Hrvacama gdje se upisao među strijelce doživio i težu ozljedu.

NK Hrvatski dragovoljac

-Nakon jedne presječene lopte gurnut sam u priliku i istrčao sam pred vratara. Išao je on, išao sam ja, gol sam zabio, ali nažalost došlo je do ozbiljnijeg sudara. Završio sam u bolnici u Splitu, nakon toga magnet i ultrazvuk na KBC-u Merkur. Prve prognoze nisu bile optimistične. Hvala ravnatelju SB Naftalan dr. Maričiću i fizioterapeutu profesoru Šubariću s Veleučilišta Ivanić-Grad, oni su odmah isključili da je stradao prednji križni ligament. Magnet i ultrazvuk pokazali su da je ozbiljnije oštećen plato tibije. Hvala profesoru Vidjaku i njegovim suradnicima s KBC-a Merkur što su mi sve riješili po hitnom postupku. U konačnici sam u KBC-u Sestre Milosrdnice od dr. Blaževića dobio najradosniju vijest. Plato tibije uistinu je fraktura (lom), ali ne tako da je potrebno operativno rješavati. Longeta tjedan dana, nakon toga lagani oporavak uz fizikalnu terapiju i nadam se da ću biti spreman započeti pripreme zajedno s ostatkom momčadi. Naravno, veliko hvala i mom treneru Stipkoviću i predsjedniku kluba Gluiću, jer su cijelo vrijeme vodili brigu da se što prije dobiju svi potrebni nalazi i postavi dijagnoza. Hvala i voditelju škole Stričeviću kao i treneru juniora Špoljariću te svim suigračima na riječima podrške i željama za što brži oporavak- ispričao nam je ovaj mladi igrač Hrvatskog dragovoljca koji je imao tu čast i da s kapetanskog trakom oko ruke izvede momčad na teren.

Na pitanje kakvi su planovi za budućnost, Marinčić odlučno poručuje kako ga ugovor uz Crne veže još dvije sezone.

-U Siget mi je lijepo. Klub i moj menadžer Dario Krešić odlučit će što i kako dalje. Planiram upisati i studij od ove godine, tako da mi Zagreb stvarno odgovara. Osjećam se dobro i zadovoljno- za kraj će Noa Marinčić kojem želimo što brži oporavak i povratak na zeleni travnjak.

Intervju
Ivanić-Grad
Naši ljudi našeg kraja
Sport