Na Svjetski dan učitelja nagrađeno 513 najuspješnijih prosvjetnih djelatnika

Nagrađeni su novčanim iznosom od 10.000 kuna

Igor Šoban/PIXSELL

Svečana dodjela nagrada najuspješnijim hrvatskim odgojno-obrazovnim djelatnicima u školskoj godini 2021./2022. održana je na Svjetski dan učitelja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Odabrano je 513 najuspješnijih u proteklog školskoj godini koji su nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs istaknuo je kako je učiteljski poziv plemenit jer je ljudski život u načelu trajno učenje te da ljudi postajemo učeći i poučavajući te ocijenio kako su nagrađeni djelatnici tijekom prošle godine pokazali osjećaj zajedničke i osobne odgovornosti.

– Jasno nam je da među 35 tisuća odgojno-obrazovnih djelatnika u osnovnim školama i 25 tisuća nastavnika u srednjim školama ima daleko više onih koji su zaslužili nagradu, naglasio je Fuchs i dodao kako se već nekoliko godina radi na tomu da škole iskoriste sve prednosti digitalizacije i digitalnoga društva.

Najavio je kako je cilj da sve škole u Hrvatskoj prijeđu na rad u jednoj smjeni, čime će se stvoriti ključni preduvjeti za uvođenje cjelodnevne nastave, što će u velikoj  mjeri urediti sam odgojno-obrazovni proces.