Mužinić i Dretar Karić osvojile broncu: Moramo biti sretne i ponosne na ovu medalju

Hrvatske parastolnotenisačice u polufinalu ekipne konkurencije izgubile su od predstavnica Južne Koreje s 2:0

Igor Kralj/PIXSELL

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić nisu se uspjele plasirati u finale ekipne konkurencije na Paraolimpijskim igrama u Tokiju nakon što su u polufinalu izgubile od predstavnica Južne Koreje s 2:0.

Tokijski hrvatsko-korejski ogled bio je repriza polufinala iz Rio de Janeira. No, ovog puta slavile su Mi Gyu Lee i Jiyu Yoon s 2-0. Yoon i Lee su prvo dobile parove s 3-1 (11-7, 11-9, 7-11, 11-7), a potom je Yoon pobijedila Mužinić s 3-0 (11-7, 11-9, 11-4), tako da meč između Helene i Mi Gyu nije bio niti potreban.

– Jako puno su napredovale i danas su bile bolje. U drugom setu smo pronašle odličnu taktiku i do kraja meča smo igrale dobro, ali to nije bilo dovoljno. Moj pojedinačni meč nije bio dobar. Izgubila sam sigurnost nakon poraza od Yoon u singlu. Jednostavno nisam našla rješenje za njezinu igru, rekla je Mužinić.

– Ovoga puta nije išlo, bile su prejake. Međutim, moramo biti sretne i ponosne na ovu broncu, nadodala je Dretar Karić.

Hrvatski parastolnotenisači su tako završili nastup na POI u Tokiju. Mužinić i Dretar Karić su osvojile ekipnu broncu, Mužinić je u pojedinačnoj konkurenciji ispala u četvrtfinalu, a Dretar Karić i naš jedini muški predstavnik Pavao Jozić su zapeli u skupini.

– Sretni smo zbog medalje jer smo nastavili kontinuitet osvajanja medalja, nakon što smo u Rio de Janeira u ekipnoj konkurenciji bili drugi. Možda u Tokiju nismo igrali kako smo priželjkivali. Cure su bile dosta u grču. Nažalost, pokazalo se da je korona učinila svoje jer je bio vidljiv nedostatak mečeva, turnira, sparing partnera, kazao je izbornik Emil Gubica.

– Presretni smo zbog osvojene medalje, no danas je prisutna gorčina jer igrom i taktikom možemo parirati Koreankama, ali danas smo bili loši, dodala je trenerica Mirela Šikoronja Ivančin.