Most pokreće inicijativu za opoziv Klisovića: Došlo je do ozbiljne polarizacije u Skupštini Grada Zagreba

U tome ih podržava i Domovinski pokret

Patrik Macek/PIXSELL

Klub Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini pokrenut će inicijativu za prikupljanje potpisa za opoziv predsjednika Gradske skupštine SDP-ovog Joška Klisovića, zbog uvrštavanja u dnevni red sjednice izmjenu odluke o novčanoj pomoći za mjeru roditelj-odgojitelj.

– Predsjednik Gradske skupštine svojim ponašanjem šteti ugledu Gradske skupštine. Danas smo svjedoci brutalnom kršenju Poslovnika i pomaganju većini da krene u institucionalno, pravno nasilje. Most neće dopustiti da niti jedan građanin Zagreba bude građanin drugog reda na koji se jednako ne odnose zakoni kao na sve ostale građane, rekao je na konferenciji za novinare nestranački zastupnik iz Kluba gradskih zastupnika Mosta Trpimir Goluža.

Goluža je rekao kako su Klub Mosta i Klub Domovinskog pokreta zatražili prekid sjednice i sazvali konferenciju za novinare jer im je potpuno neprihvatljivo da se sjednice Gradske skupštine vode protivno Poslovniku o radu Skupštine.

– Došlo je do ozbiljne polarizacije u Skupštini Grada Zagreba, s jedne strane je pozicija u kojoj su SDP i Možemo, a s druge kompletna oporba. Mi iz oporbe ne možemo podržati nastojanje predsjednika Gradske skupštine da vodi protustatutarno ovu sjednicu a isto tako ne možemo dopustiti da se radi diskriminacija prema određenom broju građana Zagreba i smatramo da je krajnje nedopustivo da se kao točka dnevnog reda uvrstila točka koja je očigledno protuustavna, dvostruko protuzakonita i protustatutarna, istaknuo je Goluža.