MOST nakon odluke Ustavnog suda: Pogazili su volju 400 tisuća građana koji žele referendum

Poručili su da građane neće ostaviti na vjetrometini
most Patrik Macek/PIXSELL

MOST je oštro reagirao nakon što je Ustavni sud zaključio da referendumska pitanja iz dviju njihovih inicijativa o ukidanju covid potvrda i “stožerokracije” nisu u skladu s Ustavom.

– Ovo nije samo kapitulacija Ustavnog suda nego i kapitulacija HDZ-a koji je razotkrio da se ne usudi ni usred ljeta čuti mišljenje građana o njihovom upravljanju pandemijom, objavio je MOST na Facebooku.

Tvrde da je Ustavni sud već “probijanjem” zakonski propisanog roka za ocjenu ustavnosti dvaju referendumskih pitanja pokazao da su bili pod ogromnim pritiskom vladajućih da ih sruše.

– Na kraju su očito morali popustiti pod pritiskom mimo svih pravila pravne struke, istjerali smo ih na čistac pa je sada i zadnjem naivcu jasno da su hrvatske institucije porobljene, poručuju iz MOST-a i navode kako time nisu “pogazili” samo MOST već i volju 400 tisuća građana koji su pokazali da žele referendum o Stožeru i upravljanju epidemijom.

Iz stranke ističu i kako su “pokušali sve unutar institucionalnog okvira”, ali da se “sada pokazuje da je on u potpunosti kontroliran i da je jedino što preostaje rušenje HDZ-a s vlasti”.

– Neka građani dobro zapamte današnji dan i sramotu i reagiraju na izborima. HDZ je ovime razotkrio koliko je slab i koliko se boji vlastitih građana, zaključili su iz MOST-a i poručuju “ako pokušaju ponoviti igru na jesen, znat ćemo reagirati. Građane nećemo ostaviti na vjetrometini”.

Hrvatska
Izbor urednika
Politika