Mislav Herman najavio nove pobjede: HDZ svoj put u Skupštini nastavlja kao konstruktivna oporba

Poručio je da će podržavati sve ono što budu smatrali da je dobro za kvalitetu života u gradu i isto tako jako paziti na sve one stvari za koje će smatrati da nisu dobre te da Zagrepčanke i Zagrepčani od takvih novih projekata ne bi imali nekakvih koristi

Patrik Macek/PIXSELL

U izjavi novinarima uoči početka svečanosti u povodu dana grada Zagreba bivši predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) rekao je kako nakon održanih lokalnih izbora “idu u nove pobjede”.

Herman je rekao kako novoizabranom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću i njegovoj listi za Gradsku skupštinu želi iskreno čestitati na uistinu uvjerljivoj izbornoj pobjedi. Istaknuo je da HDZ svoj put u Skupštini nastavlja kao konstruktivna oporba te da će “biti oštri i jako ćemo paziti na sve ono što od novoga gradonačelnika bude dolazilo pred gradske zastupnike”.

Najavio je da će, kao i do sada, podržavati sve ono što budu smatrali da je dobro za kvalitetu života u gradu i isto tako jako paziti na sve one stvari za koje će smatrati da nisu dobre i da Zagrepčanke i Zagrepčani od takvih novih projekata ne bi imali nekakvih koristi.

Upitan planiraju li biti oštri prema Tomaševiću kao što je i on bio prema njima, Herman je odgovorio kako će biti još oštriji, vrlo konstruktivni i bez udaraca ispod pojasa, ali vrlo oštri.

Ustvrdio je, odgovarajući na novinarski upit, kako Domovinski pokret (DP) nije zadao snažan udarac HDZ-u, “da je to DP-u već ne zna koji poraz u nizu i da ide svome kraju”. Herman je istaknuo da je HDZ druga snaga u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i prva stranka od centra prema desno.

– Ne zamaramo se DP-om, mislim da bi se oni više trebali zamarati putem kojim dalje žele ići  idu, nego što bismo to trebali mi, rekao je Herman.