KORONAVIRUS: Donosimo aktualnu epidemiološku situaciju

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana zabilježena jedna novooboljela osoba od zaraze koronavirusom s područja Popovače.

Na području Zagrebačke županije potvrđena su dva nova slučaja infekcije koronavirusom, novooboljeli dolaze iz Ispostave Dugo Selo.

SLAVONIJA

Osječko-baranjska županija bilježi osam novooboljelih koronavirusom, četiri osobe su iz Osijeka, tri s područja općine Draž, a jedna s područja općine Podgorač.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji šest je novih pozitivnih osoba na koronavirus, među njima dvije osobe iz Vinkovaca te po jedna iz Županje, Cerne, Otoka i Svinjarevaca.

U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije jedna žena srednjih godina je pozitivna na koronavirus, a riječ je o kontaktu zaražene osobe s asimptomatskim tragovima na virus SARS-CoV-2.

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježena je jedna osoba zaražena koronavirusom.

DALMACIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 30 novooboljelih od koronavirusa – sedam u Splitu, pet u Makarskoj, po četiri u Solinu i Podbablju, tri u Sinji, po dvije u Dugom Ratu i Zmijavcima, a u Podstrani, Kaštelima i Runovićima jedna novooboljela osoba. Pozitivni su i i strani državljanin te po jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske i Koprivničko-križevačke županije te Grada Zagreba.

Dva su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, a riječ je o mlađoj ženi i mlađem muškarcu s područja općina Stankovci i Gračac.