Potvrđeno 18 novih slučajeva, tri povezana s noćnim klubovima

Pet je novooboljelih za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti oboljelih osoba, po jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke i SAD-a, dok je kod tri novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar”.

U Zavodu je provedeno 247 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 18 novih slučajeva, dok je za 37 osoba određena mjera samoizolacije.

Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti oboljelih osoba, jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke, a jedna je novooboljela osoba stigla iz SAD-a.

Kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus.

U Gradu Zagrebu trenutno je 174 aktivnih slučajeva i 330 aktivnih samoizolacija.