KORONAVIRUS: Donosimo aktualnu epidemiološku situaciju u zemlji

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19 i to s područja grada Siska.

Na području Zagrebačke županije potvrđeno je sedam novih slučajeva infekcije koronavirusom, dva novooboljela dolaze iz Ispostave Dugo Selo te po jedan iz ispostava Zaprešić, Jastrebarsko, Ivanić-Grad, Samobor i Svete Nedelje.

U Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Karlovačkoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, oba su mladići koji su se vratili s ljetovanja u Vodicama – jedan u Karlovac, drugi u Ozalj.

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirana je jedna novozaražena osoba s područja Zaboka.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji šest je novih pozitivnih osoba na koronavirus – tri su iz Vinkovaca te po jedna iz Novih Jankovaca, Cerne i Gradišta.

Pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji.

U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva pozitivnih na koronavirus.

U Osječko-baranjskoj županiji tri su osobe pozitivne na koronavirus, dvije iz Osijeka i jedna iz Čepina.

ISTRA I PRIOBALJE

Istarska županija bilježi dvije novooboljele osobe koronavirusom, a neslužbeno se doznaje kako su obje sa šireg područja Poreča.

U Primorsko-goranskoj županiji evidentirano je 5 osoba novozaraženih koronavirusom, a među njima je osoba zaposlena u Dječjem vrtiću u Matuljima.

DALMACIJA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba.

Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, a riječ je o mlađoj populaciji i pojedinačnim slučajevima, koji nisu međusobno povezani te dva slučaja, gdje se radi o rutinskom testiranju prilikom dolaska u Opću bolnicu Zadar i osobi koja je sezonski zaposlena na zadarskom području.

33 osoba pozitivno je na COVID infekciju s područja Splitsko dalmatinske županije i to iz Splita dvanaest, četvero iz Kaštela, po troje iz Makarske, Sinja, Podstrane, Zmijavca, dvoje iz Imotskoga te po jedno iz Otoka, Šestanovca i Lećevice, dok je uz njih pozitivno 11 osoba iz drugih županija i dvije strane državljanke.

Na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Dubrovačko-neretvanska županija bilježi tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o ženi srednjih godina iz Ploča i mladiću iz Dubrovnika za koje je epidemiološka obrada u tijeku te djevojci iz Dubrovnika, kontaktu ranije zaražene osobe.