KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama Hrvatska započinje vikend

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 151 nova osoba pozitivna je na koronavirus, oporavilo se 398 bolesnika, a aktivno je 4778 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, 39 osoba je iz Velike Gorice, 22 iz Samobora, 18 iz Svetog Ivana Zeline, 11 iz Zaprešića, 10 iz Dugog Sela, devet iz Bistre, osam iz Brdovca, po šest iz Svete Nedelje i Pisarovine, pet iz Stupnika, po tri iz Jastrebarskog i Kravarskog, dvije iz Rugvice te po jedna iz Ivanić-Grada, Vrbovca, Luke, Pušće, Dubravice, Žumberka, Kloštar Ivanića, Brckovljana i Rakovca.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 158 novih slučajeva zaraze koronavirusom: 62 osobe su iz Siska, 31 iz Kutine, 28 iz Popovače, 10 iz Novske, šest iz Lekenika, po pet iz Petrinje i Sunje, četiri iz Lipovljana, tri iz Velike Ludine te po dvije iz Hrvatske Kostajnice i Martinske Vesi.

Tri su osobe preminule, a 94 su novozaražene u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji: u Bjelovaru 57, Daruvaru 14, Grubišnom Polju devet te Čazmi i Garešnici po sedam. Na bolničkom liječenju je 66 pacijenata, na promatranju su tri, a u samoizolaciji je 588 stanovnika.

Četiri su osobe preminule, a 242 su novozaražene u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na bolničkom liječenju je 69 pacijenata, a ozdravilo je 180 osoba.

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 211 novooboljelih od covida-19, a umrlo je dvoje pacijenata pozitivnih na koronavirus, što je ukupno 55 umrlih samo u tri tjedna ovog mjeseca. Od novooboljelih polovica je iz Karlovca – 105, Ogulin i Duga Resa imaju po 23 slučaja, Ozalj 11, Slunj i Krnjak po osam, Lasinja sedam, Cetingrad pet, Bosiljevo i Vojnić po četiri, Draganić, Rakovica i Žakanje po tri, Josipdol dva i Generalski Stol i Kamanje po jedan . U samoizolaciji je 528 ljudi.

SLAVONIJA

Četiri su osobe preminule, a 139 je novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji: 38 iz Vinkovaca, 21 iz Vukovara, osmero iz Iloka, sedmero iz Županje, po šestero iz Cerića i Ivankova, po četvero iz Cerne, Gradišta, Trpinje i Komletinaca, po troje iz Antina, Bapske, Bošnjaka i Mirkovaca, po dvoje iz Otoka, Andrijaševaca, Lovasa, Marinaca, Nuštra i Slakovaca te po jedna iz Babine Grede, Gunje, Jarmine, Novih Mikanovaca, Privlake, Rajeva Sela, Rokovaca, Starih Mikanovaca, Strošinaca, Svinjarevaca, Šarengrada, Tordinaca i Vođinaca. Na bolničkom liječenju je 88 pacijenata, a u samoizolaciji je 536 stanovnika.

Osam je osoba preminulo, a 261 je novozaražena u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih, njih 94, je s područja Osijeka, 31 s područja Našica i 23 s područja Đakova. Na bolničkom liječenju je 148 pacijenata, a u samoizolaciji je 1101 stanovnik.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 287 uzorka i zabilježeno 163 nova slučaja zaraze koronavirusom, a dva su muškarca umrla. U Virovitici je 48 novozaraženih, Slatini 41,  Pitomači 29, Suhopolju osam, Gradini šest, Orahovici pet, Čađavici, Čačincima  i Crncu po četiri, Špišić Bukovici tri, Lukaču dva, Mikleušu i Sopju po jedan, a za sedam osoba nije navedeno s kojeg područja dolaze.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju je 81 osoba, od kojih je 16 na respiratora.

U Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno je 69 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj županiji trenutno je 743 aktivnih slučajeva covida-19, od kojih su 44 osobe na bolničkom liječenju.

DALMACIJA

Četiri su osobe preminule, a 395 je novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji: iz Splita 154, Kaštela 46, Solina 24, Jelse 20, Trogira 14, Makarske 13, Sinja 12, Omiša 11, Segeta i Hvara osam, Podstrane i Trilja po sedam, Supetra i Dugog Rata po šest, Dugopolja pet, po četiri ima Marina i Podbablje, po tri Pučišća, Sutivan, Tučepi i Milna, Imotski, Stari Grad, Podgora, Vrgorac, Bol, Proložac, Gradac, Hrvace, Klis i Muć po dvoje, a po jedan je u Komiži, Visu Vrlici, Baškoj Vodi, Brelima, Dicmu, Okrugu, Otoku, Postirama, Prgometu, Selcima, Šestanovcu, Zmijavcima i Cisti Provo. Na bolničkom liječenju su 184 pacijenta, a u samoizolaciji je 651 stanovnik.

Na području Zadarske županije zabilježeno je 187 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Među novozaraženima 105 ih je u Zadru, po devetero u Biogradu i Sukošanu, sedmero u Preku, po šestero u Ninu i Poličniku, po pet osoba potvrđeno je u Bibinjama i Pakoštanima, po četiri u Kalima i Sv. Filipu i Jakovu, po tri u Benkovcu, Pagu, Stankovcima, Viru i Vrsima, po dvije u Obrovcu i Ražancu te po jedna u Galovcu, Novigradu, Pašmanu, Polači, Posedarju, Privlaci, Starigradu i Zemuniku Donjem.

ISTRA I PRIMORJE

Tri su osobe preminule, a 199 je novozaraženih u Istarskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 68 pacijenata, u samoizolaciji je 450 stanovnika, oporavilo se 118 osoba, a aktivan je 841 slučaj zaraze.

Dvije su osobe preminule, a 560 je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 143 pacijenta, oporavilo se 470 osoba, a aktivna su 4542 slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

Tri su osobe preminule, a 239 je novozaraženih u Varaždinskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 232 pacijenta, oporavila se 201 osoba, a aktivno je 1707 slučajeva zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 273 su novozaražene u Međimurskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 122 pacijenta, oporavilo se 276 osoba, a aktivno je 1640 slučajeva zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 120 je novozaraženih u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 109 pacijenata, u samoizolaciji je 2008 stanovnika, oporavila se 141 osoba, a aktivno je 2078 slučajeva zaraze.

Hrvatska