KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan otvaramo ovim brojkama

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 386 novih osoba pozitivno je na koronavirus, ozdravilo je 410 bolesnika, a aktivan je 4581 slučaj zaraze. Među novozaraženima, 84 osobe su iz Velike Gorice, 54 iz Zaprešića, 27 iz Dugog Sela, 25 iz Ivanić-Grada, 24 iz Svete Nedelje, 21 iz Samobora, 20 iz Brdovca, 17 iz Jastrebarskog, 13 iz Svetog Ivana Zeline, po 12 iz Križa i Rugvice, 10 iz Bistre, po osam iz Vrbovca i Dubrave, po sedam iz Luke, Pisarovine i Kloštar Ivanića, šest iz Jakovlja, pet iz Stupnika, četiri iz Brckovljana, po tri iz Pušće i Kravarskog, po dvije iz Klinča Sela i Orlea te po jedna iz Marija Gorice, Dubravice, Žumberka, Krašića i Bedenice.

Na području Grada Zagreba zabilježena su 523 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom: četiri iz Novske, a po jedan iz Lekenika i Topuskog.

Dvije su osobe preminule, a jedna je novozaražena u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 58 pacijenata, na promatranju je njih šest, a u samoizolaciji je 509 stanovnika.

Četiri su osobe preminule, a novozaraženih nema u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na bolničkom liječenju je 61 pacijent, ozdravilo je 155 osoba, a aktivno je 1276 slučajeva zaraze.

U Karlovačkoj županiji potvrđen je 21 novi slučaj zaraze koronovirusom, a umrlo je šest osoba, što znači da je za vrijeme pandemije ukupno umrla 601 osoba, ili prosječno gotovo jedna osoba na dan, doznaje se u županijskom Stožeru civilne zaštite.

SLAVONIJA

Tri su osobe preminule, a pet je novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji: troje iz Vukovara te po jedan iz Iloka i Komletinaca. Na bolničkom liječenju su 84 pacijenta, a u samoizolaciji je 509 stanovnika.

Dvije su osobe preminule, a 35 je novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih, njih 18, je s osječkog područja te tri s područja Našica i Valpova. Na bolničkom liječenju je 137 pacijenata, a u samoizolaciji je 808 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a 108 je novozaraženih u Virovitičko-podravskoj županiji: u Virovitici 37, Slatini 28, Pitomači 18, Orahovici šest, Čađavici četiri, Lukaču, Sopju i Suhopolju po tri, Čačincima i Gradini po dva, a u Voćinu i Špišić Bukovici po jedna. Na bolničkom liječenju je 47 pacijenata.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je 33 nova slučaja zaraze koronavirusom i dva smrtna slučaja osoba pozitivnih na koronavirus.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije potvrdio je osam novozaraženih koronavirusom. U toj županiji se od zaraze koronavirusom trenutno liječi 715 osoba, od kojih je 25 osoba na bolničkom liječenju.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je pet novozaraženih: četvero iz Dubrovnika i jedan iz Župe dubrovačke. Na bolničkom liječenju je 57 pacijenata, u samoizolaciji je 1586 stanovnika, a oporavilo se 60 osoba.

U Zadarskoj županiji su 63 novozaražene osobe: 33 u Zadru, sedmero u Biogradu, četvero u Pakoštanima, po troje u Preku, Sukošanu i Sv. Filipu i Jakovu, po dvije u Benkovcu i Posedarju te po jedna u Novigradu, Pašmanu, Ražancu, Škabrnji, Vrsima i Zemuniku Donjem. Na bolničkom liječenju su 74 pacijenta, u samoizolaciji je 1437 stanovnika, oporavile su se 173 osobe, a aktivno je 817 slučajeva zaraze.

Pet je osoba preminulo, a 40 je novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Najviše novozaraženih osoba, njih 17, je iz Splita, šest iz Solina, četiri iz Omiša, po dvije iz Imotskog, Makarske i Prološca te po jedna iz Hvara, Sinja, Trilja, Trogira, Dugopolja, Klisa, i Podbablja. Na bolničkom liječenju je 180 pacijenata, a u samoizolaciji je 526 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

U Ličko-senjskoj županiji je 45 novozaraženih: iz Gospića 16 osoba, Otočca šest, Senja pet, Perušića i Lovinca po četiri, iz Novalje i Vrhovine po tri te po jedna iz Korenice, Udbine, Brinja i Karlobaga. Na bolničkom liječenju su 23 pacijenta, u samoizolaciji je 581 stanovnik, a aktivna su 453 slučaja zaraze.

Tri su osobe preminule, a 29 je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 152 pacijenta, ozdravilo je 455 osoba, a aktivno je 4359 slučajeva zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 14 je novozaraženih u Istarskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 63 pacijenta, u samoizolaciji je 800 stanovnika, a oporavilo se 154 osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

Četiri su osobe preminule, a 55 je novozaraženih u Varaždinskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 183 pacijenta, oporavilo se 227 osoba, a aktivno je 1619 slučajeva zaraze.

U Međimurskoj županiji je 27 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 100 pacijenata, oporavilo se 260 osoba, a aktivna su 1773 stanovnika.

Dvije su osobe preminule, a 29 je novozaraženih u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 94 pacijenta, u samoizolaciji je 1891 stanovnik, oporavilo se 87 osoba, a aktivno je 2216 slučajeva zaraze.

Hrvatska