KORONA DANAS: Pratite aktualnu epidemiološku situaciju

Hrvatska zbraja novooboljele

ISTRA I PRIMORJE

U Istri su potvrđena dva slučaja zaraze koronavirusom. U jednom slučaju radi se o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe s područja Umaga, dok se u drugom radi o ukrajinskoj državljanki koja se došla testirati radi administrativnih potreba, odnosno prelaska granice.

Na području Ličko-senjske županije četiri su novooboljele osobe od COVIDA-19, dvije s područja Gospića te po jedna iz Novalje i Otočca.

Na području Primorsko-goranske županije zabilježeno je 14 novozaraženih osoba koronavirusom, a 16 ih je ozdravilo.

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Sisačko-moslavačkoj županiji četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Dvije su osobe s područja grada Kutine, a po jedna s područja grada Siska i općine Dvor.

U Zagrebačkoj županiji šest je novih slučajeva zaraze, dvije nove osobe potvrđene su u Ispostavi Velika Gorica te po jedna u ispostavama Zaprešić, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina i Svetoj Nedelji.

U Zagrebu je u posljednja 24 sata 46 novooboljelih od koronavirusa, od čega su jedna trećina kontakti ranije oboljelih.

DALMACIJA

U Zadarskoj županiji 22 osobe su novozaražene koronavirusom, uglavnom kontakti ranije oboljelih. Najviše, 12 novozaraženih, je s područja Zadra, po dvoje iz Benkovca te općina Kali i Zemunik Donji i po jedna osoba s područja općina Kolan, Novigrad, Sukošan i Vir.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 31 osoba je novopozitivna na COVID infekciju, od čega su više od trećine kontakti prethodno oboljelih.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četiri su novooboljele osobe od koronavirusa, svi su iz Dubrovnika i kontakti su prethodno poznatog slučaja.

SLAVONIJA

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umro je 71-godišnji Osječanin, a u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji tri su novozaražene osobe COVIDOM-19 s područja općina Čepin, Marijanci i Viškovci.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirano je 10 novozaraženih COVIDOM-19 – pet iz Vinkovaca, dvoje iz Nuštra te po jedno iz Vrbanje, Gradišta i Tordinaca. Također, jedna je osoba preminula.

Zdravstvena djelatnica, koja je do sada bila u samoizolaciji, novozaražena je koronavirusom na području Virovitičko-podravske županije.

Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je trenutno 200 osoba i svi su bliski kontakti ranije zaraženih.

Krapinsko-zagorska županija zabilježila je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi s područja općine Đurmanec, poznatom kontaktu već oboljele osobe.

Hrvatska