KAO U FILMU: Vozač bježao policiji u neregistriranom vozilu bez vozačke, prilikom potjere jedan policajaca ozlijeđen

Zagrebačka policija je izvijestila da je 28-godišnji vozač od Jastrebarskog do Zagreba grubo kršio prometne propise bježeći pred policijom u neregistriranom vozilu s nepripadajućim tablicama i bez vozačkog ispita, a prilikom potjere je ozlijeđen jedan policajac

Tijekom nadzora prometa i kontrole vozača sinoć oko 22,45 sati na području Jastrebarskog, 28-godišnji vozač osobnog automobila Audi A6, krapinskih registarskih oznaka, nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove policijskih službenika i nastavio je vožnju prema Zagrebu.

Budući da se vozač odbio zaustaviti na znak policije, policijski službenici su nakon provjere utvrdili kako je vozilo neregistrirano i na sebi ima nepripadajuće registarske oznake te su krenuli u potjeru za vozilom i vozačem, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Vozač je cijelim putem, od Jastrebarskog do Ilice u Zagrebu, grubo kršio prometne propise prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno pretječući druga vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bijele linije te se kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Takvom vožnjom dovodio je u opasnost druge sudionike u prometu, ističu iz PUZ-a.

Tijekom potjere, policijski službenici su zamijetili da je vozilo na sebi imalo vidna oštećenja, a dolaskom do zagrebačke ulice Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je u zanošenju naletio na metalne stupiće kod kućnog broja 510. Nakon izazvane prometne nesreće vozač je pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga uhvatili i zbog sprječavanja bijega i odbijanja naredbi, nad njim uporabili sredstva prisile, navode iz PU zagrebačke.

Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je kako 28-godišnji vozač nema položen vozački ispit, odnosno upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te da na snazi ima čak tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom i 60 negativnih bodova. Iz PUZ-a ističu kako je riječ o recidivistu, osobi koja često krši prometne propise.

Osobni automobil marke Audi A6 privremeno je oduzet osumnjičeniku.

Tijekom događaja jedan policijski službenik je ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć.