Juro Horvat iz Samoborskog športskog saveza dobitnik ovogodišnje Nagrade Milan Neralić

Nagrada je namijenjena pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unaprjeđenje sporta na lokalnoj razini

Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatski olimpijski odbor je, samo 25 dana do središnjeg događaja godine – Olimpijskih igara u Tokiju, na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin po treći put dodijelio Nagradu Milan Neralić, namijenjenu pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unaprjeđenje sporta na lokalnoj razini.

Na taj način HOO je iznova simbolički potvrdio otkud sve kreće pri stvaranju vrhunskih hrvatskih sportaša, a što je prije nekoliko godina i inspiriralo na pokretanje Nagrade njezina utemeljitelja, glavnog tajnika HOO-a Sinišu Krajača. Inače, nagrada je dobila ime po prvom Hrvatu sa statusom olimpijca i prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje Milanu Neraliću, Slunjaninu koji je na OI u Parizu 1900. godine osvojio brončanu medalju u mačevanju.

Ovogodišnji dobitnici su Luka Kalinić (Savez športova Vukovarsko-srijemske županije), Josip Šimunović (Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije), Nikola Premer (Zajednica sportskih udruga grada Otočca), Juro Horvat (Samoborski športski savez) i kao jedina udruga – Športska zajednica Osječko-baranjske županije.