JOŠKO KLISOVIĆ IZ JAKUŠEVCA: U mojem mandatu Jakuševec će biti saniran do kraja

Kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović izjavio je kako će ako postane gradonačelnik u svojem mandatu u potpunosti sanirati odlagalište otpada Jakuševec, te je najavio proširenje tramvajske mreže

Kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović izjavio je kako će ako postane gradonačelnik u svojem mandatu u potpunosti sanirati odlagalište otpada Jakuševec, te je najavio proširenje tramvajske mreže.

-Odlagalište otpada Jakuševec u mojem će mandatu biti sanirano do kraja. Znam da mnogi u izbornoj kampanji govore istu stvar, no ja sam odlučan u tome. Gradski zastupnici SDP-a i nezavisni Renato Petek do sada su učinili što su mogli, uspjeli su ishodovati zabranu produženja držanja domaćih životinja- rekao je Klisović na savskom nasipu preko puta Jakuševca.

Najavio proširenje tramvajske mreže, rekonstrukciju tržnice i multikulturalni centar

Dodaje kako će sanacijom Jakuševca Zagreb dobiti kvalitetniji zrak, a ukupno pitanje rješavanja otpada riješit će kroz projekt nove poslovne zone kružnog gospodarstva, koja će obuhvaćati sve elemente potrebne za gospodarenje otpadom. Klisović je također najavio proširenje tramvajske mreže u četvrti Novi Zagreb istok, koja bi išla preko mosta Mladosti, na Sarajevsku ulicu, na Ukrajinsku, pa na SR Njemačke i ponovno se uključila na Aveniju Dubrovnik.

-Treba pružiti logističku i prometnu potporu dijelu grada koji je ostavljen isključivo autobusima, koji svojim kapacitetom ne mogu zadovoljiti potrebe preko 60.000 ljudi u istočnom dijelu Novog Zagreba- kazao je Klisović.

Najavio je i cjelovitu rekonstrukciju tržnice u Utrinama, izgradnju novih kulturnih sadržaja te proširenje knjižnice u Zapruđu u multikulturalni centar. Također je najavio da će kao gradonačelnik snažno inzistirati na održavanju vrelovodne mreže u tom dijelu grada, koja često puca.

Klisovićev kandidat za zamjenika gradonačelnika Renato Petek kaže kako je 100.000 Zagrepčana trpjelo nižu kvalitetu zraka zbog svega što se događalo na Jakuševcu.

Petek: Sanacija nije tekla po rasporedu, za to zaslužni i HDZ i Filipović

-Sanacija nije tekla prema rasporedu, za su također zaslužni HDZ i Filipović, koji su podržali produljenje roka trajanja odlagalištu i glasali da se novi centar za gospodarenje otpada preseli na Resnik. Ne samo to, nego da i sav otpad iz Zagrebačke županije bude prihvaćen u Zagrebu- rekao je Petek.

Petek je poručio da su na Jakuševec često dolazili on i kolege iz SDP-a, poglavito kada se kršio zakon, za razliku od kandidata za gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji to radi samo u predizbornim kampanjama, a prije ulaska u Sabor upravo je ispred Jakuševca obećao da će ga zatvoriti do kraja godine, no to se nije dogodilo.

Na pitanje radi li se o promjeni taktike SDP-a kada kritiziraju Tomaševića, Petek je odgovorio da kao nezavisni može tako govoriti.

-Ne vidim promjenu neke taktike, mi se naprosto obraćamo našim biračima- kazao je.

Klisović je ustvrdio da njihova kampanja i dalje ide afirmativnim putem, a Tomaševića i Možemo i dalje vidi kao partnere u upravljanju gradom. Onog trena kada postanem gradonačelnik mislim da ćemo dobro surađivati, poručio je Klisović.