Održana je konstituirajuća sjednica Sabora

Jandroković po treći puta predsjednik Sabora, šest zastupnika glasalo je protiv njega

Jandrokovića nisu podržali Krešo Beljak (HSS), Dalija Orešković (Stranka s imenom i prezimenom), Miro Bulj (Most), Marijan Pavliček (Hrvatsku suverenisti), Dražen Dizdar (ušao na listi s DP-om) i Josip Jurčević (ušao na listi DP-a)
Gordan Jandroković po treći put izabran za predsjednika Sabora Robert Anic/PIXSELL

U Hrvatskom saboru održana je prva, konstituirajuća sjednica novog 11. saziva koja je okupila novoizabrane zastupnike. Svečana sjednica započela je izborom predsjednika čime je ujedno konstituiran Hrvatski sabor, a na tu je funkciju po treći puta izabran Gordan Jandroković koji je dobio podršku 144 zastupnika, a njih šest bilo je protiv.

-Dobiti po treći puta povjerenje, zaista je izuzetna čast. Novoizabranim zastupnicima još jednom čestitam, mnogi po prvi put sjedaju u saborske klupe. Svima zajedno želim kvalitetan mandat- poručio je Jandroković, protiv čijeg je izbora bilo šest zastupnika.

Jandrokovića tako nisu podržali Krešo Beljak (HSS), Dalija Orešković (Stranka s imenom i prezimenom), Miro Bulj (Most), Marijan Pavliček (Hrvatsku suverenisti), Dražen Dizdar (ušao na listi s DP-om) i Josip Jurčević (ušao na listi DP-a).

-Jandroković niti HDZ nisu moj svijet, nikad nisu bili niti će ikada biti- obrazložio je svoju odluku lider HSS-a Krešo Beljak.

Za tri dopredsjednika Sabora izabrani su; Željko Reiner, Furio Radin i Ivan Penava, dok oporba ima pravo na preostala dva, ali ih tek treba izabrati.

Hrvatska
Izbor urednika
Politika