Jandroković čestitao Praznik rada: Protekle dvije godine pokazale su veliko srce hrvatskih radnika

Poručio je da su za unapređenje položaja radnika nužni stalni socijalni dijalog i partnerstvo između države, poslodavaca i sindikata
gordan jandroković Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković čestitao je, u ime Sabora i osobno, svim građankama i građanima Međunarodni praznik rada, ističući da su za unapređenje položaja radnika nužni stalni socijalni dijalog i partnerstvo između države, poslodavaca i sindikata.

– Angažmanom svih dionika na tržištu rada i zajedničkim zalaganjem možemo doprinijeti socijalnoj sigurnosti, društvenoj pravednosti i gospodarskoj stabilnosti naše domovine, istaknuo je.

Podsjetio je kako su radnici u Chicagu 1. svibnja 1886. prosvjedom utrli put borbi za priznanjem svojih temeljnih prava te dostojanstvenog života izgrađenog na pravednijim uvjetima rada te istaknuo kako je danas, “u vremenu punom izazova” nužna prilagodba novim uvjetima rada.

– Nove okolnosti potiču nas na nadogradnju postojećih znanja i vještina te stjecanje novih, kako bismo se što učinkovitije prilagodili promjenjivim društvenim i ekonomskim uvjetima. Isto tako, one su i dodatni poticaj za nastavkom stvaranja uvjeta u hrvatskom društvu u kojem će svatko od nas imati jednake mogućnosti za produktivan rad i dostojan život od svog rada, naveo je predsjednik Sabora.

Podsjetio je kako se 1. svibnja slavi i blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika rada i radnika te istaknuo kako je to prigoda za iskazivanje zahvale svim radnicama i radnicima različitih zanimanja koji u ovim zahtjevnim vremenima svoj rad obavljaju savjesno, predano i na boljitak svoje zajednice.

– Protekle dvije godine, obilježene pandemijom i posljedicama razornih potresa, pokazale su ne samo profesionalnost, marljivost i predan rad, već i veliko srce hrvatskih radnica i radnika, poručio je Jandroković.

Hrvatska
Izbor urednika