Plenković prelomio

Izbori za Sabor prije izbora za Europski parlament. Poznati HDZ-ovi nositelji lista

Na tiskovnoj konferenciji nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković objavio je novosti vezane za izbore
Zagreb: Održana je Sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a Tomislav Miletic/PIXSELL

Prva strateška odluka je da će izbori za Hrvatski sabor biti održani prije izbora za Europski parlament, rekao je. Potvrdio je da će Sabor biti raspušten najkasnije 22. ožujka, a sam datum parlamentarnih izbora će odrediti predsjednik Milanović, piše Tportal.

-Danas smo odredili da će glavni tajnik stranke biti šef izbornog stožera HDZ-a, Nina Obuljen Koržinek biti zadužena za kampanju. Vlatko Vuković za financije, Marko Milić za političko-medijsku komunikaciju, a glasnogovornik kampanje Zoltan Kabok- dodao je premijer i šef HDZ-a.

-Ja ću nositi listu u 1. izbornoj jedinici, Gordan Jandroković u 2., Anđelko Stričak u 3. Ivan Anušić u 4., Marin Piletić u 5., Davor Božinović u 6. Tomo Medved u 7. Oleg Butković u 8. Ivan Malenica u 9. Branko Bačić u 10. Izbornu listu u 11. izbornoj jedinici za dijasporu nosit će Zvonko Milas- precizirao je.

Na pitanje bi li HDZ-u više odgovarala posljednja nedjelja u travnju ili neka od prve tri u svibnju, odgovorio je da mu je sasvim svejedno.

-Naša legitimacija su naša postignuća- rekao je.

Upitan je li činjenica da je oporbeni prosvjed planiran za dan nakon raspuštanja Sabora poruka oporbi, rekao je da se ne bavi oporbom već boljom budućnošću za hrvatske građane.

Aktualno
Hrvatska
Politika