Ivanić-Grad jedini u županiji studentima financira 100 posto iznosa ZET-HŽ karte

Od 1. siječnja ove godine prijevoz za studente s područja Grada Ivanić-Grada je u potpunosti besplatan

Goran Kovacic/PIXSELL

Grad Ivanić-Grad već dugi niz godina sufinancira pri­jevoz studenata s prebivalištem na području grada. Taj je posto­tak u nekoliko navrata rastao, od prvotnih 25, 50 te do 2020. godine 75 posto cijene mjesečne karte.

Krajem prošle godine gradona­čelnik Javor Bojan Leš donio je Odluku o nastavku sufinancira­nja prijevoza redovitih studenata s prebivalištem na području Gra­da Ivanić-Grada i u 2021. godini. Postotak subvencije Grada po­novno je podignut i sada iznosi 100 posto cijene mjesečne karte.

Drugim riječima, od 1. siječnja ove godine prijevoz za studente s područja Grada Ivanić-Grada je u potpunosti besplatan.

Osigurano 900 tisuća kuna za tu namjenu

Grad je za tu namjenu u svome Proračunu osi­gurao iznos od 900.00,00 kuna. Osim za linije Hrvatskih želje­znica, studenti imaju mogućnost uzimanja i ZET-HŽ karte, a koja im omogućava i prijevoz vlakom i korištenje gradskih linija ZET-a u Gradu Zagrebu.

Subvencija prijevoza vrijedi za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2021. godine. Ako student do mjesta studiranja ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom i autobusom,

Grad Iva­nić-Grad sufinancirat će trošak prijevoza jeftinijim prijevoznim sredstvom.
Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju prijevoza u tekućoj akademskoj godini (2020./2021.) studenti podnose Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene dje­latnosti Grada Ivanić-Grada.