Hrvatski nogometni savez pozvao na sastanak čelnike Dinama, Hajduka i policije

Sastanak bi se trebao održati u petak u njihovom sjedištu

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez pozvao je čelnike Hajduka i Dinama te predstavnike Ravnateljstva policije na sastanak u petak, 27. svibnja, u njihovom sjedištu, stoji u priopćenju u povodu izgreda u Desincu.

– Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, na stadionima i izvan njih, te će kao odgovorna organizacija nastaviti sustavno i odlučno provoditi aktivnosti kako bi svako neprimjereno ponašanje iskorijenila iz nogometa, navode u priopćenju.

Napominju kako HNS od subotnje večeri aktivno sudjeluje u cijelom procesu te je u direktnom kontaktu s HNK Hajduk, GNK Dinamo te Ravnateljstvom policije RH. Pritom pozivaju sve uključene strane na otvorenu i konstruktivnu suradnju u cilju smirivanja tenzija.

– Savez će biti aktivan partner klubovima i Policiji RH u stvaranju atmosfere dijaloga, što vidimo kao najbolji način rješavanja svih postojećih izazova.

Dosadašnji napori, kažu, rezultirali su značajnim smanjenjem neprimjerenog i kažnjivog ponašanja navijača na utakmicama hrvatske reprezentacije, a pozitivan trend bio je vidljiv i u netom završenoj sezoni HT Prve lige.