U konkurenciji 1.016 natjecatelja

Hrvati pokupili 12 medalja na EP u obaranju ruku, Mašić i Drokan najuspješniji natjecatelji prvenstva

Mašić i Drokan osvojili su svaki po dvije zlatne medalje
rino mašić Ivo Čagalj/PIXSELL

U Bratislavi je održano Europsko prvenstvu u obaranju ruku, a u konkurenciji 1.016 natjecatelja iz 29 europskih zemalja, hrvatski predstavnici osvojili su 12 medalja.

Najuspješniji natjecatelji prvenstva koji su u osvojili po dva zlata (lijeva i desna ruka) bili su upravo Rino Mašić u obaranju ruku i Luka Drokan u paraobaranju ruku. Domagoj Cvitković osvojio je broncu na lijevu i srebro na desnu ruku u kategoriji sjedeći u paraobaranju ruke, Rudi Antolić broncu na desnu u seniorima i srebro na desnu ruku u juniorima u paraobaranju, Ani Jelenić broncu na lijevu i srebro na desnu ruku u kategoriji sjedeći u paraobaranju te Ines Fibinger srebro na lijevu i desnu ruku u kategoriji stojeći u paraobaranju.

– Čak 12 medalja izuzetno je postignuće cijele reprezentacije koju se predvodili Rino Mašić i Luka Drokan s ukupno četiri zlata, poručio je tom prilikom predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruku Aleksandar Jakovac te nadodao:

– Više nije neuobičajeno da hrvatski sportaši osvoje zlato, već naprotiv, kada ih protivnici vide u ždrijebu, pretpostavljaju da će biti vrlo teško proći dalje.

Hrvatska
Sport